Ebben a sütiben semmi kivetnivalót nem lehet találni, miért ne lehetne beilleszteni a diétánkba. Az elkészítése gyerekjáték, és habár nem hasonlítható össze egy cukrászdában készült túrótortával, kárpótol minket azzal, hogy mennyire egészséges és bűntudat nélkül sütizhetünk!
Hozzávalók:
Túróréteg:
450 g túró
3-4 evőkanál tejföl
édesítőszer
vanília aroma
citromlé
fahéj
1 tojássárgája
Zabpelyhes alap:
250 g zabpehely
200 g teljes kiőrlésű liszt
250 g sütőmargarin
édesítőszer
A torta tetejére tetszőleges gyümölcsök
A zabpehely felét ledaráljuk lisztes állagúra, és az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Mikor kész, sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe egyengetjük és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük. Addig elkészítjük a túrókrémet. A túrót egy tálban kissé összetörjük, majd belerakjuk a tejfölt és össze keverjük az összes ízesítővel. Mikor kicsit megpirult a keksz alapunk, kivesszük és rásimítjuk a túrókrémet. Az egészet visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a túró teteje kissé megpirul. Mikor kivettük, ráhelyezzük a gyümölcsöket. Én hidegen szeretem fogyasztani, de nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a frissen sült túrótortába, így javaslom, ha nem fogy el rögtön, próbáljátok ki hidegen és melegen egyaránt.
Ez a recept tényleg rostban és fehérjében gazdag, mint látjátok nagyon egészséges és diétás verziója az eredetinek, és a sütés kivételével az előkészítés pillanatok alatt megvan!
Két képet és mutatok nektek hozzá, én már többször elkészítettem, mindig örültek a vendégek a mentes édességnek!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.