Mai receptünknek már a nevében is benne van, miért szeretjük annyira, hiszen tökéletesen kiegészíti egymást, a finom puha piskóta, a krémes vanília puding és a savanykás áfonyaszemek, mindezt cukor hozzáadása nélkül és teljes kiőrlésű liszttel kombinálva!
Hozzávalók:
Tészta:
5 db tojás
folyékony édesítőszer
1 dl tej
0,5 dl olaj
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
kiskanál vanília aroma
Vanília puding:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
folyékony édesítőszer
+áfonya
Elkészítés:
A tojások sárgáját folyékony édesítőszerrel fehéredésig verjük,majd hozzáadjuk az olajat, a tejet a vanília aromát a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és szépen egyenletesen eloszlatjuk. A vaníliás pudingokat megfőzzük a tejben, és közben folyékony édesítőszerrel édesítjük. Amikor kész vagyunk, bele kupacoljuk a puding 2/-át a tésztánkba és megszórjuk az áfonya szemekkel. Ezután 180 fokos sütőben körülbelül fél órát sütjük, amíg a tészta már nem ragacsos. A megmaradt pudingunkat pedig a tálalás során még ráfolyathatjuk a sütinkre, ezzel adva egy plusz könnyedséget neki.
Mint látjátok, semmilyen nehezen beszerezhető hozzávalóra nem volt szükség, igazán egyszerű sütemény, akár a borongós téli napokra, akár a nyári teraszon napozós délutánokra tökéletes választás lehet, ráadásul minden plusz cukrot és gyors szénhidrátot kiküszöböltünk a receptben! Hidegen és melegen egyaránt finom, fogyasszátok sok szeretettel,megérdemli!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.