Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Házi készítésű gyros csirkemell teljes kiőrlésű india kenyérrel és zöldségekkel

Szépséges és egyszerű egészséges főétel egy kis csavarral, amelyben minden hozzávaló természetes és házi készítésű, mégis fél óra alatt megvan, és mosolyt csalhatunk vele mindenki arcára!

Hozzávalók:

Gyros:

0,5 kg csirkemell

gyros fűszersó

1 fej vöröshagyma

olívaolaj

Saláta

póréhagyma

paradicsom

jégsaláta

lilahagyma

kígyóuborka

(egyéb tetszés szerint zöldségek)

olíva olaj

Teljes kiőrlésű india laposkenyér

600 gramm teljes kiőrlésű liszt (és egy kis extra a gyúráshoz)

2 lapos teáskanál sütőpor

1 teáskanál száraz zöldfűszer

6 teáskanál olíva olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és olíva olajon serpenyőben üvegesre pároljuk. A csirkemellet felkockázzuk, fűszersózzuk és a hagymán átsütjük. A zöldségeket felszeleteljük és salátát készítünk belőlük. Az india kenyérhez egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval. Készítünk egy lukat a lisztes keverék közepére, majd beleöntjük az olíva olajat és a vizet. Villával elkezdjük összedolgozni, majd kézzel tésztát gyúrunk belőle. Ezután egy kis plusz lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon, vagy ha úgy érezzük túl száraz még, akkor egy kis plusz vízzel gyúrhatóbbá tesszük. Pihentetjük a tálban 10 percet. Mikor eltelt az idő, 10 egyenlő nagyságú gombócot készítünk belőle és 1 cm vastagságúra nyújtjuk őket. Teflon serpenyőben vagy a sütő grillrácsán kissé meg pirítjuk mindkét oldalukat, amíg aranybarnák nem lesznek, és kissé felpuffadnak.

Már tálalhatunk is, miközben a frissen és melegen sült kenyér illata belengi a szobát, a fűszeres csirke és a zsenge zöldségekkel pedig egy komplett és teljes értékű egészséges étellel szolgálnak számunkra.

Egyenlő arányban tartalmaz teljes értékű szénhidrátot, vitaminokat és fehérjét, otthoni és különleges ízekkel egyaránt kombinálva, plusz egy kis zöldfűszeres natúr joghurttal leöntve pedig egyeneses fenséges!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

gyros.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1616391958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása