Az igazi olasz ízek varázsa egy mennyei előételben, ami könnyed, diétás, és a második fogást már el is felejtjük evés közben! Pár perc alatt kész van, és ha már egyszer elkészítettük, akkor biztosan nem az utolsó alkalom lesz, mert a függőévé lehet válni!
Hozzávalók:
paradicsom (5 fej nagy vagy egy csomag koktél)
500 gramm ricotta
2-3 evőkanál tejföl
1 csokor friss bazsalikom
reszelt sajt
só, bors, egy gerezd fokhagyma
1 kis szár póréhagyma
olívaolaj
balzsamecet (ízlés szerint)
pirítós
Elkészítés:
A ricottát egy nagy tálban elkeverjük a tejföllel, sóval, borssal, majd egy gerezd fokhagymát és sajtot reszelünk bele. A paradicsomokat és a póréhagymát karikákra vágjuk, a bazsalikom leveleit leszedegetjük.
A hagymát és a bazsalikom levelek felét belekeverjük a ricottakrémbe, majd egy kissé kiolajozott tálba öntjük. A paradicsomokat egy sütőpapírral kibélelt vagy olajjal kikent tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk őket, kis olíva olajjal és balzsamecettel lelocsoljuk, majd kb. 20 percig sütjük. A ricotta krémre ráfektetjük a maradék bazsalikomokat, és egy vékony réteg sajtot reszelünk még rá.
Ezután ezt is a sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Amikor kész, a sült paradicsomokat rátesszük a tetejére és teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljunk.
Csupa egészséges összetevő, és én gond nélkül elfogyasztom bármelyik étkezés főfogásaként is pár szelet kenyérrel. Mindemellett vegetáriánus és csodaszép!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.