Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Sült paradicsomos ricottakrém póréhagymával és sajttal

Az igazi olasz ízek varázsa egy mennyei előételben, ami könnyed, diétás, és a második fogást már el is felejtjük evés közben! Pár perc alatt kész van, és ha már egyszer elkészítettük, akkor biztosan nem az utolsó alkalom lesz, mert a függőévé lehet válni!

Hozzávalók:

paradicsom (5 fej nagy vagy egy csomag koktél)

500 gramm ricotta

2-3 evőkanál tejföl

1 csokor friss bazsalikom

reszelt sajt

só, bors, egy gerezd fokhagyma

1 kis szár póréhagyma

olívaolaj

balzsamecet (ízlés szerint)

pirítós

Elkészítés:

A ricottát egy nagy tálban elkeverjük a tejföllel, sóval, borssal, majd egy gerezd fokhagymát és sajtot reszelünk bele. A paradicsomokat és a póréhagymát karikákra vágjuk, a bazsalikom leveleit leszedegetjük.

A hagymát és a bazsalikom levelek felét belekeverjük a ricottakrémbe, majd egy kissé kiolajozott tálba öntjük. A paradicsomokat egy sütőpapírral kibélelt vagy olajjal kikent tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk őket, kis olíva olajjal és balzsamecettel lelocsoljuk, majd kb. 20 percig sütjük. A ricotta krémre ráfektetjük a maradék bazsalikomokat, és egy vékony réteg sajtot reszelünk még rá.

Ezután ezt is a sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. Amikor kész, a sült paradicsomokat rátesszük a tetejére és teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljunk.

Csupa egészséges összetevő, és én gond nélkül elfogyasztom bármelyik étkezés főfogásaként is pár szelet kenyérrel. Mindemellett vegetáriánus és csodaszép!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

joricotta3.jpg

 

 

joricotta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5216392362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása