Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Felejthetetlen Tiramisu Palacsintatorta - extra túrókrémmel cukormentesen

Csak képzeljétek el, ahogyan roppan a csoki a tetején, majd jön a puha palacsintatészta, a tiramisu íze, és egy finom túrótorta benyomása, mind egy falatban! Ráadásul mindez hozzáadott cukor nélkül és teljes kiőrlésű lisztből!

Egyszerűen abbahagyhatatlan, kedvenc desszertjeink kombinációja egy receptben, és még az elkészítése is gyerekjáték!

Hozzávalók:

Palacsinták: /2

320 gramm teljes kiőrlésű liszt

6 tojás

2 evőkanál kakaópor

2 evőkanál étolaj

6 dl tej

1 csipet só

1 evőkanál folyékony édesítőszer

2 dl szénsavas víz

1 hosszú kávé

Tiramisu krém

500 gramm mascarpone

kb. 3 evőkanál folyékony édesítőszer

2 tojás

1 teáskanál vanília aroma

500 gramm túró

A tetejére:

3 sor étcsokoládé

1 kiskanál olaj

Elkészítés:

A palacsintákat két ütemben fogjuk kisütni, először a fent említett hozzávalókat lefelezzük és készítünk egy palacsintatésztát.  Mindent összekeverjük egy nagy tálban, de a kávét első körben kihagyjuk a tészta hozzávalóiból, ezt csak a második adag tésztába fogjuk belekeverni. Tehát a hozzávalók mennyiségét kettéosztjuk, és most fontos, hogy a lisztet a tészta összeállításánál átszitáljuk. Kisütünk annyi palacsintát a tésztából, amennyit tudunk egy nagy serpenyőben. Közben elkészítjük a tiramisu krémet. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk az édesítőszert és a mascarponét, és egy robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéket szintén egy robotgéppel kemény habbá verjük, majd két adagban hozzáadjuk a mascarponéhoz. Az első felét még lassan, nehogy eltörjön a hab, a második felét már bátrabban keverhetjük bele. Ezután az egészhez hozzáadjuk az előzetesen már villával kissé összenyomkodott túrót. Vanília aromával ízesítjük, majd ha úgy érezzük elég édes, a hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a második adag palacsintát. Ugyanazzal az eljárással haladunk, a hozzávalók második felét összekeverjük egy tálban palacsintatészta állagúra, de most belekeverjük a hosszú kávé felét is. Ha kisütöttük őket, megkezdhetjük a torta összeállítását. Egy palacsinta – egy sor krém és minden második palacsintát megkenünk egy kiskanállal a maradék kávéból.  A tetejére egy kis lábosban megolvasztjuk az étcsokit a kiskanál olajjal, és a torta tetején szépen elkenjük.

Ha kész vagyunk hűtőbe rakjuk és pihentetjük. Ahogyan a tiramisunál is, minél többet pihen, annál finomabb lesz, de ha nem bírunk ellenállni a kísértésnek és gyorsabban akarjuk fogyasztani, 2 órára berakjuk a mélyhűtőbe és már jobb is lesz az állaga.

Nem viccelek, tényleg mennyei a végeredmény, jelenleg ez a kedvenc új süti receptem, minden „cukormentes” kritikust meghazudtoló, és ha ezzel állítunk be egy vendégségbe, garantáltan mi és a felejthetetlen tortánk lesz a főszereplő!

Próbáljátok ki bátran, de felelősséggel álljatok neki, ha szigorú diéta alatt vagytok! A képeken kétféle szeletelési módot is bemutatok, válasszátok a szimpatikusabbat!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 20210124_193147-02.jpeg20210124_191602-01.jpeg20210124_193337-02.jpeg20210124_193113-01.jpeg20210124_192705-02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr8916402524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása