Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Fejedelmi tejszínes laskagombás zöldbabos tészta marhával és sajttal- a végén sütőben sütve

Egy újabb nagyszerű tészta recepttel készültem nektek, a saját konyhám szerint. A megálmodása úgy alakult, hogy volt otthon zöldbab, egy darab fel nem használt marhahús pogánya, gyönyörű laskagomba, és találtam még egy doboz tejszínt is! Ezzel össze is állt a fejemben az esti vacsora, hiszen tésztát mindig találok a kamrában, amolyan vésztartalékként, ráadásul most fel is használhattam végre nemes célra az ajándékba kapott friss strozzapreti tésztámat. Természetesen elkészíthetitek pennével vagy akár spagettivel is, mindenféle tésztával variálhatjuk az alapreceptet!

A végeredmény nem maradt dicséret nélkül, mindenki megnyalta mind a tíz ujját utána!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 zacskó fagyasztott zöldbab

kb 300 gramm laskagomba (kicsit több, mint fél doboz)

350 ml főzőtejszín

300 ml víz

1 darab marhahúspogácsa vagy darált marhahús (200 gramm)

250 gramm tészta

só, bors, olaj

sajt a tetejére

Elkészítés:

Az egyszerű és jól bevált, tészta készítés útján haladunk, a vizet egy kis sóval feltesszük forrni, majd mikor forró, beleöntjük a tésztát és hagyjuk főni kb. 15 percet. A hagymát finomra vágjuk, és egy kevés olajon elkezdjük párolni. Mikor üveges lett, hozzáadjuk a kis darabokra vágott marhahúst, pár percet pirítjuk, majd az apróra vágott gombát és a zacskó zöldbabot. Felöntjük 300 ml vízzel, és hagyjuk párolódni fedő alatt és anélkül is, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ezután hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt és még öt percig hagyjuk rotyogni. Ezután a serpenyőben összekeverjük az egészet a megfőtt tésztával és átborítjuk egy sütőképes tálba. A tetejére reszelt sajtot, mozzarellát rakunk ízlés szerint, és 200 fokon sütjük 20 percig.

Mindig igyekszem a tésztáimat is egy egészséges formában elkészíteni, így durumtésztát használtam most is, és ebből a mennyiségből olyan nagy adag lett, hogy legalább 4 ember jól tud lakni belőle. A tésztával együtt nagyon sok zöldséget is elfogyasztunk, és még aki nem szereti a zöldbabot, az is nagyon jó szájízzel lakmározott belőle!

Nagyszerű egytálétel, ami pár perc alatt megvan, a végeredmény pedig egy ragacsos, puha, zöldséges tészta, amit ha havonta pár alkalommal elkészítünk, még biztosan nem kell aggódnunk a vonalainkért!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210201_184927-01.jpeg

20210201_185439-01.jpeg

20210201_185612-01.jpeg

20210202_075955-01-1.jpeg

20210201_185211-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7216412788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása