Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Elképesztően puha répatorta cukor és fehérliszt nélkül

Répatortából rengeteg fajta létezik, krémmel töltött, piskótásabb típusú, kenyérhez hasonlító, édesebb vagy sósabb, szóval számtalan, de én ma egy olyan változatot hozok nektek, ami gyors, nagyon puha, a közepe szinte vajszerűen lágy és teljes kiőrlésű lisztből, cukor hozzáadása nélkül készítjük el.

Hozzávalók:

150 gramm vaj vagy sütőmargarin

2-3 ek. folyékony édesítőszer

vanília aroma

3 db tojás

350 gramm reszelt répa

1 dl olaj

250 gramm liszt

kiskanál szódabikarbóna

teáskanál sütőpor

1 csipet só

1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és az édesítőszerrel, vaníliával kissé kihabosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt répát az olajjal együtt. Ezután beleszitáljuk az összekevert száraz hozzávalókat is. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformánkat, majd 180 fokon kb. egy órát sütjük.

Össz- vissz ennyi dolgunk ezzel a kis diétás verzióra átalakított egyszerű kevert répatortával. Bevallom, én régen ódzkodtam kissé ezektől a típusú süteményektől, mert nem ettem igazán jót mielőtt el nem kezdtem magamnak sütni őket, vagy túl szárazak voltak, vagy túlságosan répa ízűek, esetleg még az is probléma volt néha számomra, ha valaki túl nagy darabokra reszelte bele a répát.

Viszont, ebben a helyzetben egyik sem fordulhat elő, szerintem nem sokan mondanák meg, hogy a sütinek nagyjából a fele zöldségből áll, olyan kis pihe puha piskótás édes sütemény. Én cukormentes almapürével tálaltam, de persze a többiek, ízlés szerint, még megküldték pár szósszal, illetve mogyorókrémmel vagy lekvárral is.

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210215_204043-01.jpeg

20210215_204036-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr2816431626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naxatin 2021.03.16. 10:36:30

Kedves Boglárka!
Mennyi tojást használtál a recept elkészítése során? A hozzávalóknál sajnos nincs megadva.
Köszönöm!
naxatin

Pusztai Boglárka 2021.03.16. 10:43:10

Kedves @naxatin!
Elnézést a figyelmetlenségért, 3 db tojást használtam fel hozzá. A receptben is javítom a hiányosságot, köszönöm az észrevételed!
Ha a répatorta pedig elkészül, előre is jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása