Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Nem unalmas a diéta! 1. rész Olaszos tepsis csirkemell kukoricás basmati rizzsel és salátával

Aki már próbált diétázni, az tudja, hogy milyen hamar rá lehet unni a natúr csirke-rizs menüre, hiszen egy idő után se íze se bűze, és pár nap után, (ha nem előbb) elkezdünk vágyakozni a régi ételek után. Gyakran itt történnek az apró „egyszeri” csalások, amik természetesen nem lesznek egyszeri alkalmak és később, bár nem is gondolnánk, nem is olyan aprók.

Ezért kezdtem el sokféle elkészítési módot kipróbálni és változatos módon kombinálni az alapvetően semleges ízeket az egyszerű, de nem mindennapos formájukban.

Diétás receptjeimet több részletben fogjátok megtalálni, teljes fogásokként, de a köreteket és salátákat természetesen cserélgethetitek, hiszen pont ez a lényeg, hogy változatossá tegyük a menüinket.

Elől járóban még annyit hozzátennék, hogy sok helyen nem fogok konkrét mennyiségeket írni, mert rátok szeretném bízni, ki mennyi sajtot, paradicsomot, és egyáltalán mekkora adagokat szeretne egyszerre megcsinálni. Én mindig direkt kicsit többet főzök egyszerre, mert praktikus másnap elvinni a munkahelyre, vagy ha nincs időnk főzni. A tudat, hogy van még összerakva étel a hűtőben és nem kell gyorsan összekapkodni valamit, számunkra mindig megnyugtató otthon.

1.) Olaszos tepsis csirkemell kukoricás basmati rizzsel és salátával

Hozzávalók:

fél kg csirkemell

light mozzarella

reszelt sajt

bazsalikom

koktél paradicsom

olíva olaj

basmati rizs

kukorica konzerv

lilahagyma

kígyóuborka

Elkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágom, sózom borsozom és egy kevés olajon körbepirítom serpenyőben. A rizst közben felrakjuk főni. Miután a csirkemellek kaptak egy kis kérget, kiolajozott tepsibe rakom őket, majd rájuk halmozom a mozzarellát, a felvágott koktél paradicsomokat, a bazsalikom leveleket és megszórom reszelt sajttal. (szintén lehet light, ha spórolni akarunk a zsírokkal)

A tepsit berakjuk a sütőbe 200 fokra és megvárjuk, hogy az egész összesüljön. Közben a rizst, amikor megfőtt kiöntjük egy tálba és összeforgatjuk a kukoricánkkal. A lilahagymát és az uborkát felkockázzuk, olíva olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Én szeretek rá tenni egy kis zöldfűszeres light tejfölt, hogy többet járjon a tányéron a zöldségek felé a villám. J

 Amint összesült a tepsis csirkemellünk, és mindennel kész vagyunk, már lehet is tálalni, jó étvágyat és megelégedett teli hasat kívánok hozzá!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

img_20200606_130052_257.jpg

 Instagram: https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7416376672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása