A cékla egy fantasztikus zöldség, viszont itthon nem tartozik a legnépszerűbbek közé, és nem is tudjuk, milyen sok felhasználási módja létezik. Rengeteg vitamin található benne, májtisztító, erősíti a bélrendszert, vérnyomás csökkentő, zsírégető, C-vitaminban gazdag, segít a bőrproblémák megszüntetésében, tehát mindenképpen megéri belőle többet fogyasztani. Általában mindenki csak befőtt formájában ismeri, pedig lehet sütni, krémesíteni, levest készíteni belőle, valamint tésztákhoz is használják alapanyagként, például céklanudli formájában. A blogon már megtalálhatjátok, hogyan készítsünk belőle céklachipset, most megmutatom hogyan készíthetünk belőle egyszerűen céklakrémlevest!
Nagyon mutatós és nagyon figyelemfelkeltő előétel, amivel igazából alig kell foglalkoznunk, és gyerekjáték az elkészítése!
Hozzávalók:
(Az egyszerűbb módszer alapján)
6-7 darab közepes cékla
1 alma
3-4 ek. tejföl
só,bors,szerecsendió
víz
Elkészítés:
A céklákat és az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vizben, amennyi ellepi, puhára főzzük őket. Ha a víz felforrt, ízesítjük és hagyjuk még pár percig főni, hogy mindegyik megpuhuljon. Ez el fog tartani egy darabig, én kb. egy órát szoktam őket főzni. Ha kész, hagyuk kihűlni, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel simára keverjük. Ízesíthetjük még citromlével, tálalhatjuk pirított tökmaggal, vagy plusz tejföl pöttyökkel.
A cékla egy kifejezetten olcsó zöldség, amit sokáig én sem szerettem, (befőtt formájában ma sem) viszont rengeteg lehetőségünk van a felhasználására, és ez egy nagyon egyszerű, ám különleges előétel, amit bármikor érdemes kipróbálni!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A céklachips receptet itt találjátok:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.