Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Impozáns és egészséges előétel - céklakrémleves könnyedén

A cékla egy fantasztikus zöldség, viszont itthon nem tartozik a legnépszerűbbek közé, és nem is tudjuk, milyen sok felhasználási módja létezik. Rengeteg vitamin található benne, májtisztító, erősíti a bélrendszert, vérnyomás csökkentő, zsírégető, C-vitaminban gazdag, segít a bőrproblémák megszüntetésében, tehát mindenképpen megéri belőle többet fogyasztani. Általában mindenki csak befőtt formájában ismeri, pedig lehet sütni, krémesíteni, levest készíteni belőle, valamint tésztákhoz is használják alapanyagként, például céklanudli formájában. A blogon már megtalálhatjátok, hogyan készítsünk belőle céklachipset, most megmutatom hogyan készíthetünk belőle egyszerűen céklakrémlevest!

Nagyon mutatós és nagyon figyelemfelkeltő előétel, amivel igazából alig kell foglalkoznunk, és gyerekjáték az elkészítése!

Hozzávalók:

(Az egyszerűbb módszer alapján)

6-7 darab közepes cékla

1 alma

3-4 ek. tejföl

só,bors,szerecsendió

víz

Elkészítés:

A céklákat és az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd annyi vizben, amennyi ellepi, puhára főzzük őket. Ha a víz felforrt, ízesítjük és hagyjuk még pár percig főni, hogy mindegyik megpuhuljon. Ez el fog tartani egy darabig, én kb. egy órát szoktam őket főzni. Ha kész, hagyuk kihűlni, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel simára keverjük. Ízesíthetjük még citromlével, tálalhatjuk pirított tökmaggal, vagy plusz tejföl pöttyökkel. 

A cékla egy kifejezetten olcsó zöldség, amit sokáig én sem szerettem, (befőtt formájában ma sem) viszont rengeteg lehetőségünk van a felhasználására, és ez egy nagyon egyszerű, ám különleges előétel, amit bármikor érdemes kipróbálni! 

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

A céklachips receptet itt találjátok:

https://healthybutdelicious.blog.hu/2021/01/15/babhummusz_piritott_hagymaval_ceklachipssel_parolt_gombaval_es_zoldseges_teljes_kiorlesu_tortillaval

lrm_20210313_162651.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr9916461180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

degeco 2021.03.16. 18:27:11

Nincs jó pörkölt céklasaláta és nokedli nélkül!

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása