Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Vegán sós-chia magos fűszeres keksz
A legegyszerűbb receptek egyike, mindenmentesen

Milyen életmentő is tud lenni pár szem keksz, mikor az ember szeme már kopog az éhségtől, viszont még nagyon messzinek tűnik a következő kiadós étkezés!

Tapasztalatból mondom,ezekben a helyzetekben, főleg diéta alatt, kevés olyan gyors harapnivalót találni, ami megfelel az igényeinknek, akár cukor, glutén, tej vagy fehérliszt mentesen étkezünk, hiszen olvasgatva a dobozok hátoldalait biztosan találunk olyan összetevőt a bolti nassikban, ami "nem jó nekünk". Így marad a gyümölcs, amihez nem feltétlen van mindig kedvünk, IR alatt pedig azokból sem mindet fogyaszthatjuk, ráadásul ezeknek a "mentes" bolti élelmiszereknek az ára sem mindig fér bele a havi keretünkbe. 

Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű magunknak elkészítenünk ezeket a gyors harapnivalókat, és mennyire finomak lehetnek, főleg, hogy tudjuk csak azt tartalmazza, amit mi beleraktunk, a saját ízlésünk szerint!

Ezeknek a kis sós kekszeknek is az elkészítése hihetetlenül egyszerű és pánztárca barát, bármilyen diéta esetén fogyaszthatjuk, és a szénhidráttartalmuk is elképesztően alacsony!

Hozzávalók:

1 csésze lenmagliszt

1 tk. só

fél csésze chia mag

fél csésze víz

1 tk. fűszersó

Elkészítés:

Összekevrjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a vízet és egyenletes tésztát készítünk/gyúrunk belőle. Közepes vastagságú tésztalapot nyújtunk, majd forma vagy kés segítségével apró kekszeket vágunk belőle. 175 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Készíthetjük teljes kiőrlésű lisztből is, használhatunk tetszőleges fűszersókat, lényeg hogy mi boldogok legyünk vele!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/?hl=hu

img-5378.JPG

img-5381.JPG

img-5408.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5816722158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása