Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Megtévesztően finom vegán kókuszos desszertgolyó

Megesik, hogy éppen nincs otthon egy kis nassolnivaló vagy desszert, pedig igazán megérdemelnénk, nekiállni készíteni valamit és hosszú perceket tevékenykedni a konyhában pedig nincs időnk vagy energiánk. Hát, ha még vegán vagy különböző mentes diétákon vagyunk, akkor a sarki boltba is hiába szaladnánk el, a választék nem valószínű, hogy nekünk kedvezne. 

Ilyenkor sem kell elcsüggedni, léteznek olyan receptek, amikkel pár perc alatt megoldhatjuk a problémát, csak sajnos pont ezekben a pillanatokban senki sem rak elénk egy egyszerű receptet, amivel boldogabbá tehetnénk magunkat vagy sütizni vágyó partnerünket. 

Ezek a kis desszertgolyók mindössze pár hozzávalóból állnak, amiket egyszerűen csak nyersen összedolgozunk, akár a kókuszgolyó esetében, és akár azonnal falatozhatjuk is!

Nem tartalmaznak glutént, tejet, tojást és még cukrot sem, alacsony a szénhidrát tartalmuk, viszont jó az alapanyagok összetétele, így végeredményben igazi, egészséges, "energia golyókat" kapunk!

Hozzávalók:

60 gramm lenmagliszt

10 gramm kókuszreszelék

1 ek. holland kakaópor

folyékony édesítőszer

20 gramm megolvasztott kókuszolaj

70-80 gramm víz

1 csepp vanília aroma

kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük és egy kis tálkában fokozatosan hozzáadva a nedves hozzávalókat összegyúrjuk és apró golyókat formázunk belőle, amelyeket kókuszreszelékbe forgatunk.

Fogyaszthatjuk azonnal is, vagy hűthetjük egy kis ideig előtte a hűtőben, hogy keményebbek legyen és jobban összeálljanak. Tálalhatjuk lekvárral akárcsak én, hogy még mellékesen legyen is mibe mártogatni őket! :)

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-0303.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr216672238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2021.08.29. 15:33:34

érdekelne a nemvega kókuszgolyó receptje

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása