Nem is gondolnánk, hogy sokszor a legegyszerűbb és alig pár alapanyagból készült ételek mennyire nagyszerűek és micsoda ízvilággal rendelkeznek!
Az olasz konyha számomra pont ezért annyira zseniális, mert csodálatos ízeket és illatokat csalogathatunk elő a konyhában, igazán kevés hozzávalóval és gyakran akár csak minimális konyhai tudással is!
Természetesen az ő nemzeti ételeiket is átalakíthatjuk a saját igényeink és diétánk szerint, hiszen tej alternatívákkal és gluténmentes vagy teljes kiőrlésű tésztákkal is helyettesíthetjük az élelmiszereket, jelen esetben én gluténmentes tagliatellét használtam, és máris egy vega, vegán, tej, glutén és cukormentes főétel lett a végeredmény!
Így boldogan és magunknak nem hiányérzetet okozva élvezhetjük a telt ízeket és ehetünk finomakat, ráadásul 15 perc alatt kész is van!
Hozzávalók:
2 főre
250 gramm tagliatelle vagy spagetti tészta
5-6 gerezd apróra vágott fokhagyma
só, bors, petrezselyem
olíva olaj
chili (opcionális)
Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt készre főzzük. A szószhoz egy nagy serpenyő alját beterítjük olíva olajjal, és lepirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát és chillit. Ha kész a tészta beleforgatjuk a spagettit, sózzuk, borsozzuk, a tetejét aprított petrezselyemmel megszórjuk és tálalhatunk is!
Eredetileg spagettivel készül a recept, ezért kötelességem elsődlegesen ezzel javasolni, de tagliatellével ugyanúgy elkészíthető, valamint rákkal is extrázhatjuk, amit a fokhagyma lepirítása után adjunk hozzá az olajhoz és süssük készre!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.