Bár azt hihetnénk, nagy munka lefőzni egy ilyen minden elemében egészséges és finom főételt, ez egy fél óra alatt elkészíthető fogás, amelynek az elkészítése közben akár az elmaradt házimunkát is folytathatjuk!
Bármilyen diéta alatt magabiztosan és élvezettel fogyaszthatjuk, az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, és még en sem gondoltam, hogy ekkora több repetás siker lesz, hiszen csak pulykamell és burgonyapüré került a tányérra!
Igazi őszies fogás, ha pedig a püréből megmarad, akkor másnap csak egy új adag húst sütünk hozzá!
A diószórás pedig egy hirtelen ötletnek köszönhető, nyugodtan elhagyhatjuk, de üdítő meglepetés egy kis ropogósság, ízekben pedig éttermi extrának tűnik!
Hozzávalók:
500 gramm pulykamell
1 nagyobb fej hagyma
édes pirospaprika fűszer
só,bors
6-7 nagy édesburgonya
1 dl növényi tej
Elkészítés:
Az édesburgonyákat annyi sós vízben amennyi ellepi felrakjuk főni (héjastúl) és puhára főzzük. Ha kész meghámozzuk őket és egy nagy tálban kézi botmixerrel selymesre dolgozzuk, hozzáadunk kb 1 dl növényi tejet, (jelen esetben én risztejet használtam) sózzuk, borsozzuk és végleges állagúra mixeljük. A pulykához a hagymát finomra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, lepirítjuk, sózzuk,borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprika fűszerrel, összekeverjük és egy kis víz hozzáadásával még kb 10 percig alacsony lángon a tűzhelyen hagyjuk.
Ezután már tálalhatunk, kiegészítés képpen megszórhatjuk a már említett diómorzsával, és köretnék még készítehtünk akár egy finom salátát is!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.