Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Utánozhatatlan tápióka puding
Tej, glutén és cukor mentes recept

Nyáron szeretjük a hideg desszerteket, pudingokat, pohárkrémeket előnyben részesíteni, ezért a héten még egy ilyen kényeztető receptet hoztam nektek, amit kár lenne kihagyni!

Nem olyan régen találtam rá erre az igazán különleges, praktikus és finom alapanyagra, ami szinte rögtön megnyerte a szívemet, ugyanis szinte bármilyen diéta alatt felhasználható, egyszerű és gyors az elkészítése, nem igényel komolyabb konyhai tudást, mégsem találkozunk vele minden sarkon!

Ahhoz, hogy minden mentes legyen, csak ki kell hagynunk a cukor hozzáadását, és tehéntej helyett növényi tejjel kell felfőznünk a pudingot, amit ehetünk hidegen-melegen, frissen elkészítve vagy akár el is vihetjük magunkkal reggelire, uzsonnára, vagy egy kis édesség gyanánt. Kombinálhatjuk gyümölcsökkel, lekvárral, belefér szinte bármi, kakaóportól a fahéjig, hiszen egy alapvetően semleges ízű alapanyagról van szó, amit tej helyett vízzel is készíthetünk, és fogyaszthatjuk üdítő formájában is, hiszen a sokak által ismert Bubble tea is ebből készül!

A tápióka egy vasban, kalciumban foszforban,káliumban és magnéziumban is gazdag élelmiszer, liszt formájában sűrítésre is alkalmas kifejezetten glutén érzékenyek számára. Zsírszegény, de szénhidrát tartalomban magas, ezért, ha gyorsan szeretnénk pótolni az energiákat,  ez egy igen finom és könnyű megoldás lehet bárki számára!

Viszonylag könnyedén beszerezhető, már szinte mindenhol megtalálható a polcokon, és az ára sem magas, ugyanis nem kell belőle sokat használni egyszerre, így költséghatékony és egyben egészséges is!

Hozzávalók:

(kb. 3-4 adagra)

1 csésze tápióka gyöngy

6 dl növényi tej, amit kis mértékben vízzel is hígíthatunk 

folyékony édesítőszer

Ízlés szerint gyümölcsök, lekvár, fahéj, kakaópor, vanília aroma

Elkészítés:

A gyöngyöket először 3 dl tejbe áztatjuk 10-15 percre, hogy megszívják magukat főzés előtt. Ezután felöntjük a maradék folyadékkal és lassú tűzön puding állagúra főzzük. 

Hagyjuk kihűlni majd tálalhatjuk is!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-4036.jpg

img-4045.jpg

img-4039.jpg

img-4030.jpg

img-4018.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr416654650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása