Kis kihagyás után új lendülettel és új receptekkel kezdjük az új évet, melyek közül az egyik új kedvencem az alábbi nagyon egyszerű, de elképesztően finom és sokféle képpen variálható, kis falatnyi, kényezetető finomság!
Az elkészítéséhez nincs szükségünk semmilyen extra hozzávalóra, és minimális munkával bárki össze tudja dobni vendégváró süti gyanánt vagy egy kis főétkezés utáni édességként!
Bűntudat nélkül eheti vegánul, tej, glutén vagy cukormnetesen étkező is, de ha valamely hozzávalót mégis hagyományosra cserélnénk annak sincsen semmi akadálya!
A porhanyós, mégis puha kis linzertészták tökéketesen harmonizálnak a belső pudingos töltelékkel, higgyétek el, alig lehet abbahagyni! :)
Hozzávalók: 20 db
Kosárkák:
160 g it's us Miklos universalis liszt ( vagy egyéb gluénmentes, hagyományos liszt)
folyékony édesítőszer
1 csipet só
100 g növényi margarin
1 kk. növényi tejföl
Puding:
4 dl növényi tej
50 gramm Szafi free vaníliás zabpudinpor (vagy egyéb tetszőleges ízesítésű pudingpor)
folyékony édesítőszer
Extra: bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk és ízlés szerint édesítjük. Mikor kész a tészta kinyújtjuk és egy pohár vagy egyéb konyhai eszköz segítségével akkora kerek formákat vágunk belőle, hogy muffinformába tudjuk őket helyezni és kosárka formára illeszteni. Alájuk sütőpapírból vágunk ki megfelelő méetű kockákat a sütéshez. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük a formákat, majd megtöltjük őket a sütés alatt előfőzött és kihűtött pudinggal. Ezután már csak kiegészítés maradt hátra, feldobhatjuk őket bogyós gyümölcsökkel, megszórhatjuk fahéj vagy kakaóporral és már tálalhatunk is!
Egyetek jóket, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.