Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Vegán cukor és gluténmentes vanília pudingos kosárkák egyszerűen

Kis kihagyás után új lendülettel és új receptekkel kezdjük az új évet, melyek közül az egyik új kedvencem az alábbi nagyon egyszerű, de elképesztően finom és sokféle képpen variálható, kis falatnyi, kényezetető finomság!

Az elkészítéséhez nincs szükségünk semmilyen extra hozzávalóra, és minimális munkával bárki össze tudja dobni vendégváró süti gyanánt vagy egy kis főétkezés utáni édességként!

Bűntudat nélkül eheti vegánul, tej, glutén vagy cukormnetesen étkező is, de ha valamely hozzávalót mégis hagyományosra cserélnénk annak sincsen semmi akadálya!

A porhanyós, mégis puha kis linzertészták tökéketesen harmonizálnak a belső pudingos töltelékkel, higgyétek el, alig lehet abbahagyni! :)

Hozzávalók: 20 db

Kosárkák:

160 g it's us Miklos universalis liszt ( vagy egyéb gluénmentes, hagyományos liszt)

folyékony édesítőszer

1 csipet só

100 g növényi margarin

1 kk. növényi tejföl

Puding:

4 dl növényi tej

50 gramm Szafi free vaníliás zabpudinpor (vagy egyéb tetszőleges ízesítésű pudingpor)

folyékony édesítőszer

Extra: bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk és ízlés szerint édesítjük. Mikor kész a tészta kinyújtjuk és egy pohár vagy egyéb konyhai eszköz segítségével akkora  kerek formákat vágunk belőle, hogy muffinformába tudjuk őket helyezni és kosárka formára illeszteni. Alájuk sütőpapírból vágunk ki megfelelő méetű kockákat a sütéshez. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük a formákat, majd megtöltjük őket a sütés alatt előfőzött és kihűtött pudinggal. Ezután már csak kiegészítés maradt hátra, feldobhatjuk őket bogyós gyümölcsökkel, megszórhatjuk fahéj vagy kakaóporral és már tálalhatunk is!

Egyetek jóket, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/?hl=hu

img-3580.jpg

img-3581.jpg

img-3582.jpg

img-3583.jpg

img-3584.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr3616818200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása