Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Ragacsos és pihe-puha gyümölcsös tejberizs szelet cukor, glutén és tejmentesen

Elkészítés:

Egy finom, nyárias és könnyed tejberizs szelet, amit gyerekjáték összedobni és bárki bűntudat nélkül falatozhatja!

A recepthez nem használtam cukrot, glutént, illetve növényi tejből készült, mégis mennyei és észre sem vesszük a különbséget! A kakaós piskóta alaphoz és a vaníliás tejberizs réteghez málnátés eprettettem a tetejére, így az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, kicsitédes, kicsit savanykás, tehát egy igazi frissitő kis édesség!

Hozzávalók:

Piskóta:

4 db tojás

3 ek. lenmagliszt

1 ek. kakaópor

folyékony édesítőszer

Tejberizs:

125 gramm kerekszemű rizs

500 ml rizstej

folyékony édesítőszer

vanília aroma

A tetejére eper és málna került

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig verjük folyékony édesítőszerrel. A lenmaglisztet összekeverjük a kakaóporral, majd a sárgáját óvatosan összeforgatjuk a fehérjével és szintén finoman elkeverve hozzáadjuk a lisztes keveréket. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon készre sütjük a piskótát. Eközben a rizst már feltehetjük főni a tejjel, folyékony édesítőszerrel és vanília aromával ízesítjük és megfelelő sűrűségűre főzzük. Ezután már csak össze kell állítanunk a sütit, a kihűlt piskótára egyengetjük a kész tejberizst, megpakoljuk a tetejétgyümölccsel, majd betesszük a hűtőbe lehűlni és kissé összeérni a rétegeket.

Mint látjátok tényleg nagyon egyszerű, az alanyagok nem nehezen beszerezhetőek és a mértékenységek is könnyedén megjegyezhetőek. Ezzel minden diétázó kedvére tudunk tenni, bátran próbáljátok ki! :)

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/?hl=hu

726c5bc4-bac0-4556-b6b9-d5a03f1c1d5a.JPG

83145451-3f47-4c8a-9879-d89a58236c71.JPGimg-3359.JPG

729c89c8-3049-4482-a4d2-3c028353bd61.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1816632894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása