Elkészítés:
Egy finom, nyárias és könnyed tejberizs szelet, amit gyerekjáték összedobni és bárki bűntudat nélkül falatozhatja!
A recepthez nem használtam cukrot, glutént, illetve növényi tejből készült, mégis mennyei és észre sem vesszük a különbséget! A kakaós piskóta alaphoz és a vaníliás tejberizs réteghez málnátés eprettettem a tetejére, így az ízek tökéletesen kiegészítik egymást, kicsitédes, kicsit savanykás, tehát egy igazi frissitő kis édesség!
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
3 ek. lenmagliszt
1 ek. kakaópor
folyékony édesítőszer
Tejberizs:
125 gramm kerekszemű rizs
500 ml rizstej
folyékony édesítőszer
vanília aroma
A tetejére eper és málna került
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig verjük folyékony édesítőszerrel. A lenmaglisztet összekeverjük a kakaóporral, majd a sárgáját óvatosan összeforgatjuk a fehérjével és szintén finoman elkeverve hozzáadjuk a lisztes keveréket. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon készre sütjük a piskótát. Eközben a rizst már feltehetjük főni a tejjel, folyékony édesítőszerrel és vanília aromával ízesítjük és megfelelő sűrűségűre főzzük. Ezután már csak össze kell állítanunk a sütit, a kihűlt piskótára egyengetjük a kész tejberizst, megpakoljuk a tetejétgyümölccsel, majd betesszük a hűtőbe lehűlni és kissé összeérni a rétegeket.
Mint látjátok tényleg nagyon egyszerű, az alanyagok nem nehezen beszerezhetőek és a mértékenységek is könnyedén megjegyezhetőek. Ezzel minden diétázó kedvére tudunk tenni, bátran próbáljátok ki! :)
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.