Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

"Vajpuha" lekváros palacsinta glutén, cukor és tejmentesen

Pár hete már, hogy teljesen tej és gluténmentesen étkezünk, így új elkészítési módokat, új alapanyagokat és alternatívákat fedeztem fel én is, ami a hátrányok mellett rengeteg előnnyel is együtt jár.  Például magunknak sütöm a kenyeret és javarészt az összes többi pékárut is, mivel ritka, hogy valami tej, cukor és még gluténmentes is legyen egyszerre. 

Az egyik fő alapélelmiszer amit mostanában cserélgetek és próbálgatok, melyik mihez a legjobb, az a liszt, hiszen ennek is számos gluténmentes verziója van, lehet kapni keverteket vagy szimplán rizs, kukorica lisztet is, ám az a tapasztalatom, hogy jobb őket vegyíteni, ha nem akarjuk, hogy a kenyerünknek kizárólag kukorica vagy rizs íze legyen. 

Az egyik legjobban bevált számomra az a típus, amit itt a receptben is megtaláltok, nincs tömény íze, sós és édes ételekhez egyaránt jó, legyen szó briósról, palacsintáról, vagy kenyérfélékről.

Ezzel a diétával ugyan ténylegesen csökken a megvásárolható élelmiszerek listája, viszont, mint említettem sok új ízt fedezhetünk fel, ráadásul élettanilag és egészségügyileg is rengeteg előnyét érzem magamon. Természetesen mielőtt belevágtok kérjétek ki szakértő véleményét, ha úgy érzitek szükségetek lenne egy kis változtatásra a táplálkozásotokban, számomra is egy ételérzékenységi teszt volt a döntő tényező, ami megadta ehhez a végső döntést.

Térjünk is rá erre az isteni palacsintára, amit a fentebb említettek kapcsán hoztam ma nektek, mivel palacsinta nélkül nem élet az élet, és mentes étkezéssel is tudunk finomabbnál finomabb édességvágy csökkentő alkotásokat sütni!

A tészta vastagabb típusú lesz, viszont tényleg vajpuha és finom ízű, nehéz megállni hogy akár már töltelék nélkül ne csipegessünk belőle! :)

Hozzávalók:

120 g It's Us Gluténmentes Miklos' lisztkeverék

150 ml víz

200 ml növényi tej

2 tojás

folyékony édesítőszer

1 csipet só

Elkészítés:

Ugyanúgy, akár a hagyományos palacsintánál, a hozzávalókat egyszerűen egy tálban simára keverjük, hogy egységes palacsinta tésztát kapjunk. (a lisztet javaslom szitálni a tálba az elkészítés során) Ha javítani kell az állagon, akkor kicsit kiegészítjük tejjel vagy liszttel, majd forró olajon serpenyőben megsütjük őket.

Gyümölcsökkel, lekvárral, kakaóporral, fahéjjal tálaljuk. 

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-4079.jpg

img-4064.jpg

img-4104.JPG

img-4090.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1216649652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása