Egy nagyon látványos, egyszerű és különleges ízvilágú recept, annak ellenére, hogy nevében csak egy muffin és az elkészítéséhez sincs szükség semmilyen plusz energia vagy időbefektetésre!
A gesztenyés tömörebb stílusú tészta, a savanykás-édes málnalekvár és a ropogós mogyorószórás alkot harmóniát ebben a tenyérnyi süteményben, amit én kifejezetten azért szeretek, mert bármikor pár perc alatt elkészíthető, ha esetleg nem volt időnk vendégváró édességet csinálni vagy elvinnénk magunkkal egy esti falatozásra vagy napközbeni-reggeli egészséges- mégis finom feltöltődésnek. :)
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg gluténmentes vagy egyéb liszt (én Miklos univerzális lisztjét használtam)
25 dkg gesztenyemassza
édesítőszer
3 dl növényi tej
7 cl olaj
2 evőkanál kakaó
1 db tojás
1 tk. vanília aroma
1 tk. sütőpor
A muffinokhoz:
cukormnetes málnalekvár
törtmogyoró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd felvagdosott sütőpapírba vagy muffinformákba töltjük. Én saját málnakrémet használtam, amihez fagyasztott málnát és málnapürét főztem össze, édesítőszerrel édesítettem és a végén 2 ek. keményítővel fixáltam. A formákba töltött tészták közepébe-tetejére töltjük a lekvárt, majd megszórjuk a mogyoróval és 180 fokra 20-25 percre berakjuk sülni.
Együk hidegen vagy melegen, kiegészíthetjük plusz lekvárral vagy a bátrabbak még csokival, remélem többször is megsütitek!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.