Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

A legfinomabb glutén, cukor és tejmentes rizskoch

Tudom, hogy nem egy igazi nagy kedvenc a sütik között, és ez azért lehet, mert emlékeinkben a menzás, vagy az igazi  retró, száraz rizskoch típus van meg, csak minimális öntettel, ami nem igazán javít szegény desszert helyzetén. 

Nekem akkor jutott eszembe ez a recept, mikor egy egyszerű, mentes-rizses édességben gondolkodtam, és úgy döntöttem megtisztelem egy újabb kiadással, és a régi hibák kijavításával, mert egyszerűsége ellenére egy nagyszerű, újra megszerethető, egészséges változatot érdemel, ami pihe-puha, ragacsos és kellően lekváros!

Ebből az adagból egy kis tepsit tudunk sütni, ami egy családnak vagy két személynek több étkezésre is elég lehet, igazán pénztárca barát és az elkészítéséhez nem kell senkinek egy konyhatündérnek lennie!

Természetesen glutén és cukormentes, illetve tejérzékenyek számára növényi tejből készült, sima rizs helyett pedig, hogy IR diétába is beilleszthető legyen basmati rizst használtam! Ha hagyományosan szeretnétek elkészíteni, ugyanezeket a mértékegységeket használhatjátok a hozzávalók felcserélésével!

Hozzávalók:

25 dkg basmati rizs

1 L növényi tej

folyékony édesítőszer

5 db tojás

vanília aroma

1 ek. citromlé

5 dkg növényi margarin

2.5 dl víz

1 tk. só

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, majd mikor megszívta magát hozzáadjuk a növényi tejet és puhára, (tejberizs állagúra) főzzük. Közben édesítőszerrel, vanília aromával,sóval és citromlével ízesítjük. Ha kész megvárjuk amíg kissé lehűl. Ezután hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojássárgákat,és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük és 170 fokon 35-40 percig készre sütjük.

Egyaránt finom hidegen-melegen, jól pakoljuk meg gyümölcslekvárral és élvezzük!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

38a853d0-ba31-4020-878a-b742e58295e1.JPG

06ed1c09-c5e0-4108-bf63-78289437a7aa.JPG

 

d27b40f1-085a-4073-9c4d-e78f68bcb9db.JPG

dfcc54cd-b665-429b-9edd-9e0f542acd9c.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5516674716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása