Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Frissítő ízbomba - mangós-banános smoothie

Ugyan nyakunkon az ősz, a gyümölcsök és a hideg, frissítő italok még mindig nagyon jól esnek egy fáradt délutánon vagy egy rohanós reggelen, hogy egy kis energiát és vidámságot szolgáltassunk a testünknek és a lelkünknek. :)

A turmixok vagy "smoothiek" nagy segítségünkre lehetnek, ha szeretnénk növelni a napi gyümölcs és vitamin bevitelünket, hiszen ennél egyszerűbb és gyorsabb választásunk aligha lehetne. Lássuk be, igen nehéz napi 5 adag gyümölcsöt vagy zöldséget elfogyasztanunk, ha az életmódunk nem engedi meg, hogy mindig előre fel legyünk készülve, vagy a nap bizonyos szakaszaiban előkapjuk a zöldség vagy gyümölcssalátánkat.

Mindemellett akár ebéd után, desszert gyanánt vagy edzés után is nagyszerű opció lehet, bármilyen nekünk kedves alapanyaggal készíthetjük, nekünk most egy szép mangó és pár banán lapult meg a hűtőben, ami mennyei kombinációnak ígérkezett. Természetesen, ha kifejezetten fogyni szeretnénk, vagy IR diétán vagyunk, a szénhidrát és cukor tartalom miatt ügyeljünk rá a nap melyik szakaszában és melyik étkezésre fogyasztjuk és milyen gyümölcsöket választunk hozzá!

Vegán, gluténmentes vagy tejmentes diéta esetén is bátran fogyaszthatjuk!

Hozzávalók:

(2 adag)

1 közepes mangó

1 db banán

növényi tej (vagy tehéntej)

1 nagy marék jég

Elkészítés:

A banánt és a mangót megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd a turmixgépbe dobjuk. Felöntjük annyi növényi tejjel, hogy ellepje a gyümölcsöket, majd kissé összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a jeget, (ha van jégdaráló opciónk a gépen, akkor most azt használjuk) és végleges selymességűre mixeljük az alapanyagokat. 

Bármilyen gyümölccsel kombinálhatunk kedvünk szerint, remélem kedvet kaptatok egy otthon készült, természetes és egészséges smoothiehoz!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-4660.jpg

img-4656.jpg

img-4654.jpg

img-4664.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr3116676602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása