Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Pirított gombás-marhahúsos rizs uborkával

Ez egy nagyon kis egyszerű, finom, komplex egytálétel, mindössze pár hozzávalóval, amit nyugodtan készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiségben is, és nem csak azért, mert gyorsan elfogy, hanem mert kiváló ebéd vagy vacsora lehet még másnap is!

Három egyszerű lépésből áll az elkészítése, természetesen még szaporíthatjuk egyéb zöldségekkel, vagy akár készíthetjük sertés hússal is, ha egy könnyed ételre és egy leheletnyi ázsiai ízvilágra vágyunk, ez az étel remek fehérje és tápanyag forrás! 

Fogyaszthatjuk glutén és cukormentes diéta esetén is, vagy ha edzések mellé keresünk jó menü ötletet, én ebben az esetben tojásmentesen is készítettem el, de ha szeretnénk a legvégén üthetünk még a serpenyőbe egyet-kettőt, hogy azután keverjük össze a rizses főétellel. 

Hozzávalók:

2 közepes fej vöröshagyma (vagy 1 db nagy)

fél csomag csiperke gomba

400-500 gramm darált marhahús

200 gramm basmati rizs

só, bors, olaj, (fokhagyma)

Elkészítés:

A rizst az utasítás szerint elegendő sós forrásban lévő vízben megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, majd a kockára vágott gombát. Lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a serpenyőben az elkészült rizst. Még pár percig hagyjuk őket összesülni, majd tálalhatunk is. 

Használhatunk hozzá egyéb fűszereket is, ha kicsit erőteljesebb ízvilággal szeretnénk elkészíteni, tálalhatjuk karikákra vágott uborkával vagy salátával. 

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img-0153.jpg

img-0154.jpg

img-0155.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1216662582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása