Ez egy nagyon kis egyszerű, finom, komplex egytálétel, mindössze pár hozzávalóval, amit nyugodtan készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiségben is, és nem csak azért, mert gyorsan elfogy, hanem mert kiváló ebéd vagy vacsora lehet még másnap is!
Három egyszerű lépésből áll az elkészítése, természetesen még szaporíthatjuk egyéb zöldségekkel, vagy akár készíthetjük sertés hússal is, ha egy könnyed ételre és egy leheletnyi ázsiai ízvilágra vágyunk, ez az étel remek fehérje és tápanyag forrás!
Fogyaszthatjuk glutén és cukormentes diéta esetén is, vagy ha edzések mellé keresünk jó menü ötletet, én ebben az esetben tojásmentesen is készítettem el, de ha szeretnénk a legvégén üthetünk még a serpenyőbe egyet-kettőt, hogy azután keverjük össze a rizses főétellel.
Hozzávalók:
2 közepes fej vöröshagyma (vagy 1 db nagy)
fél csomag csiperke gomba
400-500 gramm darált marhahús
200 gramm basmati rizs
só, bors, olaj, (fokhagyma)
Elkészítés:
A rizst az utasítás szerint elegendő sós forrásban lévő vízben megfőzzük. A hagymát finomra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, majd a kockára vágott gombát. Lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a serpenyőben az elkészült rizst. Még pár percig hagyjuk őket összesülni, majd tálalhatunk is.
Használhatunk hozzá egyéb fűszereket is, ha kicsit erőteljesebb ízvilággal szeretnénk elkészíteni, tálalhatjuk karikákra vágott uborkával vagy salátával.
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.