Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Húsgolyók basmati rizzsel és bazsalikomos paradicsomszósszal,rukkolával-glutén-tej és tojásmentesen

Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető friss főétel, amiből minden allergént elhagytunk, így bármilyen diéta esetén jóízűen fogyasztjuk! Tartalmazza minden fontos összetevőjét egy komplett tányérnak, és még csak sokat sem kell vele foglalkoznunk! A húsgolyókat gluténmentes panírban sütöttem ki, és a rizsek közül az egyik legjobbat választottam, amelyet IR esetén is bátran ehetünk köretként vagy egyéb ételek elemeként, mellékesen pedig feldobtam egy kis könnyed szósszal és friss rukkolával!

Hozzávalók:

500 gramm darált sertéshús (lehet más típus is)

gluténmentes panírmorzsa (lehet hagyományos is)

só, bors, olíva olaj, olaj, bazsalikom

200 gramm basmati rizs

sűrített paradicsomszósz (natúr)

rukkola

Elkészítés:

A rizst az utasítás alapján kellő mennyiségű forrásban lévő sós vízben elkezdjük főzni, majd mikor kész átszűrjük, tálaljuk. A darált húst sóval és borssal egy tálban összedolgozzuk, majd apró húsgolyókat formázunk belőle és panírmorzsába forgatjuk, ezután egy serpenyőben forró olajon kisütjük. A paradicsomszószhoz egy kevés oliva olajat kezdünk melegíteni egy kisebb serpenyőben vagy lábosban, majd a kívánt mennyiségű paradicsomszószt hozzáadjuk, sóval, borssal, szárított vagy friss,összevágott bazsalikommal fűszerezzük. Pár percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről, és tálalhatunk is!

Egyszerű, nyárias, és nem túlságosan megterhelő főétel ezekre a meleg nyári napokra, amit bárki bármikor összedobhat egy jól eső vacsorára vagy hétvégi ebédre! Ki ne szeretné a húsgolyókat egy kis szósszal és finomra főtt rizzsel,salátával tálalva? :)

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

ee7508f2-e644-4282-aa72-482dace46749.JPG

1df9c820-2971-422d-b009-181f6e0ade32.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr2516628382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása