Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Babhummusz pirított hagymával, céklachipssel, párolt gombával és zöldséges teljes kiőrlésű tortillával

Egy finom és könnyű vegetáriánus ebéd, ha kihagynád a húst a mai étkezésedből! Minden hozzávaló természetes és különleges, akár munkahelyi ebédnek, akár egy falatozgatós vacsorára is tökéletes!

Hozzávalók:

Babhummusz

1 konzerv fehérbab

4 ek, pirítatlan napraforgómag

3 ek. víz

1 gerezd fokhagyma , só, bors

olíva olaj

1 fej vöröshagyma

Tortilla

1 csomag Teljes kiőrlésű tortilla lap

saláta zöldségek (tetszőleges)

natúr joghurt

Párolt gomba

1 csomag gomba (tetszőleges típusú)

vöröshagyma

só,bors

Céklachips

5-6 fej cékla

olaj

fűszersó

Babhummusz elkészítése:

Kis vízzel a napraforgómagot egy serpenyőben illatozásig pirítjuk, majd egy aprítógépben összezúzzuk, ezzel tahinit készítünk belőle.

A babot egy fej finomra vágott hagymával ugyanabban a serpenyőben picit megpuhítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymával, valamint a tahinivel együtt az aprítógépben hummusz állagúra mixeljük.

Tortilla és céklachips:

A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk, a zöldségeket felvágjuk és salátát készítünk belőlük. A céklákat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük, fűszersózzuk, és olajon chipses állagúra sütjük.

Párolt gomba:

A gombákat felszeleteljük és olíva olajon finomra vágott vöröshagymán megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd tálalunk.

Mint látjátok az elkészítése pár egyszerű lépésből áll, nem használtunk hozzá drága alapanyagokat, mégis minden fogás eredeti és különleges ízvilággal rendelkezik! Ennyi zöldség mellett nem fogjátok hiányolni a húst, sok vitamint tartalmaz, és a fogás elemeit más ételek mellé, akár köretnek vagy szendvicshez is felhasználhatjátok!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 jo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7516390558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása