Egy finom és könnyű vegetáriánus ebéd, ha kihagynád a húst a mai étkezésedből! Minden hozzávaló természetes és különleges, akár munkahelyi ebédnek, akár egy falatozgatós vacsorára is tökéletes!
Hozzávalók:
Babhummusz
1 konzerv fehérbab
4 ek, pirítatlan napraforgómag
3 ek. víz
1 gerezd fokhagyma , só, bors
olíva olaj
1 fej vöröshagyma
Tortilla
1 csomag Teljes kiőrlésű tortilla lap
saláta zöldségek (tetszőleges)
natúr joghurt
Párolt gomba
1 csomag gomba (tetszőleges típusú)
vöröshagyma
só,bors
Céklachips
5-6 fej cékla
olaj
fűszersó
Babhummusz elkészítése:
Kis vízzel a napraforgómagot egy serpenyőben illatozásig pirítjuk, majd egy aprítógépben összezúzzuk, ezzel tahinit készítünk belőle.
A babot egy fej finomra vágott hagymával ugyanabban a serpenyőben picit megpuhítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymával, valamint a tahinivel együtt az aprítógépben hummusz állagúra mixeljük.
Tortilla és céklachips:
A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk, a zöldségeket felvágjuk és salátát készítünk belőlük. A céklákat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük, fűszersózzuk, és olajon chipses állagúra sütjük.
Párolt gomba:
A gombákat felszeleteljük és olíva olajon finomra vágott vöröshagymán megpároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd tálalunk.
Mint látjátok az elkészítése pár egyszerű lépésből áll, nem használtunk hozzá drága alapanyagokat, mégis minden fogás eredeti és különleges ízvilággal rendelkezik! Ennyi zöldség mellett nem fogjátok hiányolni a húst, sok vitamint tartalmaz, és a fogás elemeit más ételek mellé, akár köretnek vagy szendvicshez is felhasználhatjátok!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.