Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Fűszeres spirálburgonya

 Vásárokról már ismerhetjük a finom, ropogós, fűszeres spirálburgonyát, azonban nem kell egy újabb kivételes alkalomra várnunk, hogy újra élvezhessük, otthon is könnyedén elkészíthetjük akár főétel mellé akár harapnivalóként. Mindössze egy burgonyaspirálozóra van szükségünk, mivel késsel nem kis munka, de a gyakorlott szakácsok természetesen így megpróbálhatják! :)

Spirálozót tudunk venni már szinte bármelyik háztartási boltban és terszészetesen más zöldségekhez is hasznát vesszük, pl.: kígyóuborka, jégcsapretek. A használata nagyon egyszerű, a burgonyákat még meghámozni sem kell, csupán rajtahagyjuk a fém tűn, majd fűszerezzük és ha nem akarunk olajjal sütni vagy egészségesebben akarjuk elkészíteni csak betesszük a sütőbe pár percre!

Hozzávalók: 

burgonya (én a sárga kisebb típust használtam ,ehhez ez a legideálisabb)

só,bors

pirospaprika

egyéb tetszőleges zöldfűszerek

kevés olaj(akár spray típusú)

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk és a spirálozóval vagy egykés segítségével elkészítjük a formát. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben olajjal megkenjük vagy lefújjúk őket és fűszerezzük. A sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük és frissen fogyasztjuk! 

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/?hl=hu

img-4867_1.jpg

img-4868.jpg

img-4870.jpg

img-4869.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5817765856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása