Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Fergeteges kolbászos - csirkemelles tagliatelle – a saját receptem alapján

Újabb egyszerű és laktató tésztás recepttel készültem nektek, egy különleges és olaszos ízvilággal, amit bárki el tud készíteni fél óra alatt. Jelenleg az egyik kedvenc tésztám, pedig amolyan maradékmentőnek alkottam meg, hogy egyesítsem az egészséges, kiadós, egytálétel fogalmát. Ebből a mennyiségből szép nagy adag lesz, 5 ember is könnyedén megvacsorázik belőle, és nagyon nehéz megállni, hogy ne kérjünk repetát is!

Hozzávalók:

400 ml sűrített paradicsomszósz

300 gramm durum tagliatelle tészta

2 db csirkemell

1 kis fej lilahagyma

1 nagy fej vöröshagyma

6-7 szem koktélparadicsom

1,5 rúd vékonykolbász

1,5 dl víz

sajt

2 evőkanál tejföl

kis olaj

só,bors, oregánó

2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tésztához a sós vizet egy nagy lábosban feltesszük forrni, és miközben készítjük a szószt, megfőzzük a tagliatellet. Vékony karikákra vágjuk a kolbászt, majd egy nagy serpenyőben elkezdjük lepirítani. A vöröshagymát finomra vágjuk, a lilahagymát pedig ketté majd szeletekre. Ha kissé megpirultak már a kolbászkarikák, hozzárakjuk a vöröshagymát is és a két apróra vágott fokhagymát. Ha kell akkor egy kis plusz olajat karunk hozzá. Kissé üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a lilahagymát is, és a két darab, eközben felkockázott csirkemell darabokat. Az egészet pirítjuk, majd mikor a csirke is többnyire átsült, sózzuk, borsozzuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, és a serpenyőhöz adjuk, majd felöntjük az egészet 1,5 dl vízzel. Otthagyjuk a tűzön kb. 5 percre főni.  Ez idő alatt a paradicsomszószt kiöntjük egy tálba és elkeverjük 2 evőkanál tejföllel és 2 teáskanál oregánóval. Ha letelt az 5 perc felöntjük a serpenyőt a szószunkkal és nagyjából 15 percig közepes fokozaton rotyogtatjuk. Közben elkészül a tészta is, majd mikor a szósz is összeállt beleborítjuk a serpenyőbe és az egészet összekeverjük. A tetejére sajtot reszelünk, és már tálalhatunk is!

A könnyed paradicsomszósz, az ízletes kolbász, a puha csirkemell kockák, a hagymás illat és a tagliatelle mind tökéletesen harmonizál egymással, pedig szinte biztosan nem gondoltunk még rá eddig, hogy a hűtőnkben fellelhető kis mennyiségű hozzávalók egy ilyen egyszerű tésztás ételben ennyire ízletes és pompás fogást alkotnak!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210127_185738-01.jpeg20210127_185102-01.jpeg20210127_190113-01.jpeg20210127_184914-01.jpeg20210127_185252-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr8616406588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása