Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Narancsos-gyömbéres répakrémleves ropogós sült répával

Egy igazán különleges és egzotikus, könnyed krémlevest mutatok be nektek, aminek a receptjére én is csak nemrég találtam rá, de már első olvasatra biztos voltam benne, hogy kisebb módosításokkal, de meg kell osztanom veletek, hiszen annyira karakteres és egyedi ízvilággal rendelkezik, hogy pont ilyen frissítésekre van szüksége a konyhánk repertoárjának. Egy vitaminban gazdag, zöldséges, szénhidrátban szegény, diétába is könnyedén beilleszthető, könnyen elkészíthető frissítő levesre.

Nem vagyok nagy ínyenc, én is szeretem a megszokott és klasszikus ízeket némi csavarral elkészítve, de vannak olyan ételek, amelyeket egyszerűen csak ki kell próbálni. Ez a recept pont ilyen.

Az elkészítése igazán egyszerű, meglepően olcsó, de a végeredmény semmivel sem összehasonlítható!

Hozzávalók:

0,5 kg répa

1 kis diónyi gyömbér

100 gramm vaj vagy sütőmargarin

kis só

1 csipet szódabikarbóna

olaj

1 nagy narancs

Díszítésül egy kis plusz mogyoróvajat használtam és egy leheletnyi szerecsendiót reszeltem a tetejére

Elkészítés:

A répákat megpucoljuk, majd amennyiben szükséges, először ketté, majd négybe vágjuk őket. A közepüket kivágjuk, ebből lesz a levesbetét. A gyömbért meghámozzuk, majd reszelőn lereszeljük. Egy közepes vagy nagyobb vastag falú lábosban elkezdjük a vajat melegíteni, majd mikor már habzik, beletesszük a lereszelt gyömbért és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a répákat, szintén egy kis ideig pirítgatjuk, sózzuk, beletesszük a szódabikarbónát, majd felöntjük őket annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhulnak, majd elzárhatjuk a tűzet, és elővehetjük a botmixert. Selymesre pürésítjük, majd lassú sugárban hozzáadjuk az egy narancs kifacsart levét. Összedolgozzuk, és a levessel kész is vagyunk. A répabelsőket vékony hasábokra vágjuk, majd egy kevés olajon lepirítjuk és tálaláskor a levesbe adagoljuk.

Használhatunk még betétnek sós magvakat, ízlésünk szerint tálalhatjuk, fogyaszthatjuk, hidegen vagy melegen, de az biztos, hogy nem lesz párja ennek az előételnek!

 Egyetek jókat, legyetek boldogok!

(Dragomán György receptje alapján)

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210215_194352-02.jpeg20210215_194108-07.jpeg20210215_194033-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr6616429142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása