Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Cukormentes kráterszelet
Tejszínes pudinggal teljes kiőrlésű lisztből

Egy pihe-puha egyszerű pudingos finomság, kakaós piskótával, akár hidegen akár melegen!

Az eredeti receptet kissé átalakítottam, így egy diétás és egészségesebb verzió lett a végeredmény, cukor és fehér liszt hozzáadása nélkül, amit diéta vagy IR diéta alatt is bármikor összedobhatunk! Olcsó és retró sütemény, egy kis átalakítással mégis újdonsággá varázsoljuk!

Nem csak jól néz ki, hanem természetesen nagyon finom is a végeredmény, a pudingot és a kakaót pedig valószínűleg mindenki szereti!

Hozzávalók:

A piskótás részhez:

4 tojás

1 dl olaj

1 dl tej

folyékony édesítőszer

20 gramm kakaópor

250 gramm teljes kiőrlésű liszt

1 kk sütőpor

1-2 tk kávé (elhagyható, de a tésztájának jót tesz)

A pudinghoz:

800 ml tej

2 csomag tejszín ízű pudingpor

folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A pudingot megfőzzük és folyékony édesítőszerrel ízlés szerint édesítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd a sárgáját is egy kevéssel kihabosítjuk. A kakaóport összekeverjük a sütőporral és az átszitált liszttel, az olajat és a tejet hozzáadjuk a tojássárgájához, elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és simává keverjük. Egy közepes tepsibe öntjük a tésztát, majd hozzáadjuk foltokban a pudingot. 175 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 

Vágjátok fel melegen, vagy rakjátok egy kis időre hűtőbe fogyasztás előtt, de abban biztos vagyok, hogy mindenképpen gyorsan el fog fogyni, nem csak a szépsége, hanem cukormentessége és annak észrevehetetlensége miatt is!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 20210330_081537.jpg

 

20210330_081522.jpg
20210330_081512.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7516484402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása