Egy igazán egyszerű, könnyed és friss ízvilágú pite receptet mutatok ma nektek, ami semmiben sem bonyolultabb, sőt egyszerűbb, mint a hozzá hasonlóak, éspont ezért bizony szinte lehetetlen egy szeletnél abbahagyni, fogyasszuk akár hidegen vagy melegen! :)
A kissé savanykás édes íz tökéletesen passzol a ropogós alaphoz, finom krémes és egyszerre kekszes, mindez bűntudat nélkül, hiszen egyszerre cukormentes és tejmentes, valamint ha gluténmentes lisztet használunk hozzá még ezt a diétát is megoldottuk egy füst alatt!
Hozzávalók:
A tészához:
-
25 dkg miklos univerzális lisztje
-
25 dkg növényi margarin
- édesítőszer
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
A krémhez:
-
4 db tojás
-
2 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromlé (reszelt)
- édesítőszer
-
1 tk sütőpor
-
5 dkg miklós univerzális lisztje
-
1 csipet só
Elkészítés:
- A hideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, édesítőszert, sót és a reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom gyúrható-morzsolható állaga legyen.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a forma alát egyenletesen kitöltjük a tésztával. Kézzel lenyomkodjuk, hogy tömör réteget kapjunk. Betesszük a sütőbe, és 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük, amíg világosra nem sül.
- A krémhez kikeverjük a tojást az édesítőszerrel fehéredésig, hozzáadjuk a citromlevet, héját, lisztet, sütőport, sót és csomómentesre keverjük. A megsült tésztára öntjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/?hl=hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.