Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Sós magvas teljes kiőrlésű édesburgonya muffinok chilivel és sajttal

Készítettetek már sós muffint? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni, ha pedig igen, akkor ezt a receptet imádni fogjátok!

Természetesen teljes kiőrlésű liszttel és cukormentes változatban, egy igazi superfood, amiben  a tojás,a túró,  a sajt és a magvak gondoskodnak a fehérjéről, az édesburgonya  pedig kitűnő C- vitamin forrás!

A hozzávalókért nem kell messzire mennetek, az elkészítése nem igényel sok időt, egyszerű, pénztárca barát és igazán különleges íz világgal rendelkezik. Egynél biztos nem fogtok tudni megállni!

Hozzávalók:

600 gramm édesburgonya

4 szál újhagyma

3 evőkanál túró

1-2 friss piros chili (elhagyható)

6 tojás

olívaolaj

250 gramm teljes kiőrlésű liszt

1 csomag sütőpor

50 gramm sajt (tetszőleges)

1 ek. napraforgómag

1 ek. mák

só, bors

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, és egy tálba reszeljük. Az egyik chilit az újhagymával felkarikázzuk, és ezt is a tálba dobjuk. Ezután ráütjük a tojásokat és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd egyenletes masszát készítünk belőle. Miután kész, sütőpapírral kibélelt muffinformákban eloszlatjuk a tésztát. A tetejükre reszelünk sajtot, és szórunk rájuk napraforgó magokat, valamint igény szerint a maradék chilit. 180 fokon 45 percig sütjük a sütő alsó rácsán.

Fogyasszátok reggelire, uzsonnaként, előételként, akár hidegen vagy melegen kitűnő választás, nem győzöm hangsúlyozni mennyire egészséges összetevőkből áll, és ebből a mennyiségből akár két napig is falatozhatok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr316388062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása