Készítettetek már sós muffint? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni, ha pedig igen, akkor ezt a receptet imádni fogjátok!
Természetesen teljes kiőrlésű liszttel és cukormentes változatban, egy igazi superfood, amiben a tojás,a túró, a sajt és a magvak gondoskodnak a fehérjéről, az édesburgonya pedig kitűnő C- vitamin forrás!
A hozzávalókért nem kell messzire mennetek, az elkészítése nem igényel sok időt, egyszerű, pénztárca barát és igazán különleges íz világgal rendelkezik. Egynél biztos nem fogtok tudni megállni!
Hozzávalók:
600 gramm édesburgonya
4 szál újhagyma
3 evőkanál túró
1-2 friss piros chili (elhagyható)
6 tojás
olívaolaj
250 gramm teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor
50 gramm sajt (tetszőleges)
1 ek. napraforgómag
1 ek. mák
só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, és egy tálba reszeljük. Az egyik chilit az újhagymával felkarikázzuk, és ezt is a tálba dobjuk. Ezután ráütjük a tojásokat és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd egyenletes masszát készítünk belőle. Miután kész, sütőpapírral kibélelt muffinformákban eloszlatjuk a tésztát. A tetejükre reszelünk sajtot, és szórunk rájuk napraforgó magokat, valamint igény szerint a maradék chilit. 180 fokon 45 percig sütjük a sütő alsó rácsán.
Fogyasszátok reggelire, uzsonnaként, előételként, akár hidegen vagy melegen kitűnő választás, nem győzöm hangsúlyozni mennyire egészséges összetevőkből áll, és ebből a mennyiségből akár két napig is falatozhatok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.