Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Almás étcsokokoládés muffintorta cukormentesen

Nagyon egyszerű, diétás kevert sütemény, ami egyszerre ragacsos, almás és étcsoki darabos, mindemellett természetesen cukormentes és teljes kiőrlésű, hogy bűntudat nélkül nassolhassunk mi vagy akár a vendégeink is!

Úgy gondoltam a sima muffinokat már sokan unjátok, ezért vittem egy kis csavart a dologba, és egy télies fahéjas illatú torta formájában frissítettem a recepten!

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 tojás

kb. 3-4 evőkanál folyékony édesítőszer

vanília aroma

1 csomag sütőpor

1 dl tej

3 nagyobb Golden alma

fahéj

10 dkg margarin sütőmargarin

3 sor étcsokoládé

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, először vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felkockázzuk. A  margarint megolvasztjuk a mikróban, minden hozzávalót egy nagy tálban egyenletes masszává összekeverünk.  Egy tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. 

Ennyire egyszerű az egész, egy klasszikus muffin recept újragondolva, én a végén egy pohárral kis korongokat vágtam ki belőle, hogy adagra legyenek formázva. Kis délutáni pihe puha ragacsos kellemes sütemény, egy finom délutáni kávé mellé mellé, vagy ebéd utáni sziesztához tökéletes választás!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img_20210124_123517_511.jpg

img_20210124_123517_513.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr6616401804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása