Nagyon egyszerű, diétás kevert sütemény, ami egyszerre ragacsos, almás és étcsoki darabos, mindemellett természetesen cukormentes és teljes kiőrlésű, hogy bűntudat nélkül nassolhassunk mi vagy akár a vendégeink is!
Úgy gondoltam a sima muffinokat már sokan unjátok, ezért vittem egy kis csavart a dologba, és egy télies fahéjas illatú torta formájában frissítettem a recepten!
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
kb. 3-4 evőkanál folyékony édesítőszer
vanília aroma
1 csomag sütőpor
1 dl tej
3 nagyobb Golden alma
fahéj
10 dkg margarin sütőmargarin
3 sor étcsokoládé
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, először vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felkockázzuk. A margarint megolvasztjuk a mikróban, minden hozzávalót egy nagy tálban egyenletes masszává összekeverünk. Egy tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Ennyire egyszerű az egész, egy klasszikus muffin recept újragondolva, én a végén egy pohárral kis korongokat vágtam ki belőle, hogy adagra legyenek formázva. Kis délutáni pihe puha ragacsos kellemes sütemény, egy finom délutáni kávé mellé mellé, vagy ebéd utáni sziesztához tökéletes választás!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.