Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Fenséges epres tejberizs torta cukormentesen

Egy családtagom nagyon bonyolult és összetett étkezési nehézségekkel küzd, nem ehet laktózt, cukrot, fehér lisztet, és egyéb specifikus ételeket is nélkülöznie kell. Régóta nem tudja, hogyan kivitelezze, hogy mindez teljesüljön, és sok süteményről, ételről le kellett mondania az utóbbi időben. Ezért, hogy a kedvére tegyek, a hétvégén megsütöttem neki a kedvenc tortáját, hogy végre bűntudat nélkül ehessen egy kis finomságot. A receptet teljesen rá szabtam, ezért növényi tejből, édesítőszerrel és teljes kiőrlésű liszttel készítettem el számára a kedvenc süteményét!

Hozzávalók:

Piskóta:

4 db tojás

1 csipet só

2 evőkanál folyékony édesítőszer

1 kiskanál vanília aroma

70 gramm teljes kiőrlésű liszt

1 csipet sütőpor

2 evőkanál kakaópor

1 dl víz

Tejberizs:

7,5 dl növényi tej

1,5 dl víz

3 evőkanál folyékony édesítőszer

1 kiskanál vanília aroma

1 bögre (kb.2,5 dl-es ) basmati rizs

A tetejére és a tejberizsbe epreket tettem

Elkészítés:

Igazából minden alkotó elemét nagyon egyszerű elkészíteni, és egy kifejezetten olcsó tortáról van szó. A vizet és a tejet egy kis lábosba öntjük, édesítjük és vanília aromát teszünk bele. Ebben a keverékben feltesszük közepes  fokozatra a rizst főzni. Közben elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és felverjük a sárgáját az édesítőszerrel és a vaníliával együtt, majd  a fehérjét is keményre verjük egy csipet sóval. A sárgájához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Ezután a fehérjét hozzákeverjük a másik keverékhez, és az 1 dl vízzel még lazítunk rajta. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótát, és 180 fokon 20 percig sütjük. Ha a piskóta elkészült, megvárjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd ha a tejberizs is kellő állagúra főtt, ráborítjuk a piskótára. A tetejére és a tejberizs rétegbe epreket helyezgetünk és min 4 órát pihentetjük a hűtőben.

Egy nagyon mutatós és finom sütemény, amit igyekeztem egy teljesen diétás verzióra átalakítani. Nagyon jól esett, mikor a családtagom hálásan hívott fel vacsora után, hogy mennyire köszöni és mennyire finom, jóleső, könnyű desszert lett a torta!

Ha bármilyen táplálkozási nehézséggel küzdötök és hiányoltok bármilyen fajta édességet, főtt ételt, mert bajban vagytok mivel tudjátok helyettesíteni a problémás hozzávalókat, írjátok meg kommentben vagy üzenetben, és megpróbálom az igényeiteknek megfelelően összeállítani a kívánt receptet!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 20210130_101607-02.jpeg20210201_102506.jpg20210130_101449-02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7816410430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása