Hihetetlenül egyszerű diétás étel, ami tökéletes köret vagy előétel lehet és csak pár hozzávalóra van hozzá szükségünk! Ezzel az elkészítési móddal még azok számára is megszeretettem a brokkolit, akik előtte sok más emberrel hasonlóan a villával pöckölték ki ezt a zöldséget a tányér szélére! (Köztük és is)
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
só, bors
sajt
tejföl
Elkészítés:
Felteszünk egy nagy lábosban forrni annyi vizet, hogy megfelelően ellepje majd a brokkoli rózsáinkat. Kis sót szórunk bele, majd hagyjuk melegedni. Addig a sütőnket előmelegítjük 200 fokra, a brokkolinkat pedig rózsáira bontjuk. Ha felforrt a víz puhára főzzük őket. Tejfölt sóval és borssal összekeverünk és sajtot reszelünk. Egy kisebb edényt kibélelünk sütőpapírral, (még olaj sem szükséges az ételhez) majd kiterítjük rá a megfőtt és leszűrt brokkolikat. Megkenjük a tetejüket tejföllel és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, majd tálalhatunk is.
Ebben az előételben vagy köretben igazán nagy szabadságunk lehet a sajt tekintetében, mindenféle fajtájával isteni lesz, a diétázók választhatnak mindenből alacsony zsírtartalmút, a bátrabbak pedig még egy kis bacon kockát is szórhatnak a tálba! Szénhidrátot pedig szinte egyáltalán nem tartalmaz, azon kívül, ami a tejtermékekben és a brokkoliban található!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.