Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Pompázatos tepsis brokkoli-vegetáriánus fogás mindenkinek

Hihetetlenül egyszerű diétás étel, ami tökéletes köret vagy előétel lehet és csak pár hozzávalóra van hozzá szükségünk! Ezzel az elkészítési móddal még azok számára is megszeretettem a brokkolit, akik előtte sok más emberrel hasonlóan a villával pöckölték ki ezt a zöldséget a tányér szélére! (Köztük és is)

Hozzávalók:

1 fej brokkoli

só, bors

sajt

tejföl

Elkészítés:

Felteszünk egy nagy lábosban forrni annyi vizet, hogy megfelelően ellepje majd a brokkoli rózsáinkat. Kis sót szórunk bele, majd hagyjuk melegedni. Addig a sütőnket előmelegítjük 200 fokra, a brokkolinkat pedig rózsáira bontjuk. Ha felforrt a víz puhára főzzük őket. Tejfölt sóval és borssal összekeverünk és sajtot reszelünk. Egy kisebb edényt kibélelünk sütőpapírral, (még olaj sem szükséges az ételhez) majd kiterítjük rá a megfőtt és leszűrt brokkolikat. Megkenjük a tetejüket tejföllel és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz, majd tálalhatunk is. 

Ebben az előételben vagy köretben igazán nagy szabadságunk lehet a sajt tekintetében, mindenféle fajtájával isteni lesz, a diétázók választhatnak mindenből alacsony zsírtartalmút, a bátrabbak pedig még egy kis bacon kockát is szórhatnak a tálba! Szénhidrátot pedig szinte egyáltalán nem tartalmaz, azon kívül, ami a tejtermékekben és a brokkoliban található!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210206_190312-02.jpeg20210206_190354-02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5816418206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása