Egy igazán könnyed olaszos tészta receptet mutatok ma nektek, aminek az elkészítése maximum 15 percet vesz igénybe,és szinte pofátlanul kevés alapanyagot. Részben tartottam magam a klasszikus olajos tészták elkészítési módjához, de azért csempésztem bele egy kis extrát is, hogy minden íz kapjon egy kis szerepet a villánkra gondosan feltekert tésztafalatoknál.
Hozzávalók:
2 marék koktélparadicsom
250 gramm teljes kiőrlésű vagy durum tészta
olívaolaj
friss bazsalikom (amennyiben van otthon, vagy tudtok venni)
2 ek. pesto
só, bors, oregánó
3 gerezd fokhagyma
sajt
Elkészítés:
A tésztához a sós vizet feltesszük forrni, majd amikor lobog, beletesszük a tésztát és a megfelelő ideig főzzük. Eközben pillanatok alatt elkészítjük a szószunkat. A paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, valamint a friss bazsalikomot, amennyiben van, szintén felvágjuk. Annyi olíva olajat, amennyi beteríti a serpenyőnk alját elkezdünk melegíteni. Beletesszük a koktél paradicsomokat, majd a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a legvégén pedig a bazsalikomot tesszük az olajba. Ha elkészült közben a tésztánk, leszűrjük, de hagyunk kb. 1-2 dl főzővizet és azzal együtt ráborítjuk az olajos szószra. Összekeverjük, hozzáadjuk a 2 ek. pestot (nálam ez is bazsalikomos pesto volt) és szépen összedolgozzuk. Mozzarella darabokat keverünk a tésztába, majd tálaláskor a tetejére még sajtot reszelünk.
Amennyire egyszerűek ezek a tészták, én akkora örömmel tudom őket fogyasztani, tálaljunk mellé egy finom üdítőt, limonádét, vagy egy pohár bort, és bármilyen évszak legyen, engem mindig elrepítenek egy kis olasz vendéglő macskaköves teraszára, egy finom, meleg nyári estébe.
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.