Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Színpompás mégis letisztult főétel egyszerűen!
Párolt zöldséges kuszkusz húsgolyóval és zöldfűszeres tejföllel

Ez a főétel tulajdonképpen egy nagyszerű recept alap, mivel az hozzávalókat kedvünk szerint variálhatjuk, beleértve a zöldségeket, a darált hús típusát, de még az öntetet is csinálhatjuk joghurtból, ha számunkra az a finomabb. Lehet kissé curry-s, a húsba apríthatunk hagymát, egyszóval szabadon elereszthetjük a fantáziánkat, mégis egy könnyű, finom, diétás fogás lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

500 gramm darált hús

200 gramm kuszkusz

zöldségek (nálam hagyma, paprika, póréhagyma, gomba, répa, paradicsom)

olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom

tejföl vagy joghurt

Elkészítés:

A kuszkuszt ugyanannyi forró vízbe áztatjuk és pár percig állni hagyjuk. A zöldségeket felvágjuk, és egy serpenyőben olajon párolni kezdjük. Amikor már megfonnyadtak hozzá keverjük a kuszkuszt, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt összepirítjuk. A húst egy tálba tesszük, és sóval, borssal, fokhagymás sóval összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. Olajon mindegyik gombócot körbepirítjuk. A tejfölt kitesszük egy tálba, (fokhagymás)sóval, borssal, bazsalikommal és majorannával ízesítjük. Ezután már tálalhatunk is frissen és melegen.

Pár egyszerű lépésből elkészíthető fogás, amit könnyedén át is alakíthatunk kedvünk szerint, ha diétásabbra szeretnénk használjunk pulyka darált húst és alacsony zsírszázalékú tejfölt vagy joghurtot. Mehet köretnek még bulgur, köles, basmati rizs ...remélem nektek is beindult a fantáziátok!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

jo.jpegkeeeeesz.jpegjoo.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1216447050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása