Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Tejfölös-mustáros laskagomba szószos csirkemell körettel

Újabb kis menüötletet hozok nektek mára, hogyan dobjuk fel a csirkemell-köret kombinációt, ha már fogytán vagyunk az ötletekből!

Gyorsan összedobható, olcsó alapanyagokból készült, ám isteni főétel, ami diéta alatt vagy csak az egészséges étkezés követésére is alkalmas, ám biztosan minden elfogy a tányérról!

Bármilyen körettel kombinálható, ízletes, friss, szószos, mutatom a receptet!

Hozzávalók:

3-4 adag

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

700-800 gramm csirkemell

500 gramm laskagomba

350 gramm 12%.-os tejföl

2 ek. mustár

olaj,só,bors

petrezselyem

majoranna

Köretnek: kuszkusz, köles,teljes kiőrlésű tészta,bulgur

Elkészítés:

A csirkemellek felkockázzuk, a hagymát finomra a gombát apróra vágjuk. Olajon elkezdjük lepirítani a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. Egy másik serpenyőben elkezdjük a hagymát olajon üvegesre párolni, majd ha megtörtént, hozzáadjuk a gombát, sót, borsot, majorannát adunk hozzá, majd puhára pároljuk. A tejfölt egy kis tálban kikeverjük a mustárral, majd ha elkészült a gomba, fokozatosan és kevergetve hozzáadjuk a szószt. Rotyogtatjuk még pár percig, majd ha kész, hozzáadjuk az előre lesütött csirkemellhez és összedolgozzuk, majd kis lángon még pár percig hagyjuk hogy főjön, ezután rászórjuk a friss petrezselymet. A körettel együtt frissen tálalunk. 

Ebből az ételből nem kell spórolnunk, nyugodtan összekeverhetjük,tunkolhatjuk, még extrázhatjuk egy kis baconnel, salátával, valamint mivel mi ketten fogyasztottuk vacsorára, másnapra is jutott elvitelre!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

 

20210324_101345.jpg

20210324_101410.jpg

20210324_101326.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr8516475902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása