Mennyeien finom citromos piskóta, ami pillanatok alatt megvan és nem csak hogy, egyben lágy és omlós, de nem túl édes és nem túl citromos, így könnyen belefeldkezünk és csak úgy eteti magát!
Feldobhatjuk egy könnyed édes szósszal, de önmagában is fantasztikus édesség, annak ellenére mennyire alapsüteménynek tűnhet!
Egy kávé vagy tea mellé tökéletesen passzol, vagy akár egy ebéd vagy vacsora illő befejezése is lehet,de az biztos, hogy többször is összedobjuk miútán egyszer megízleltük!
Hozzávalók:
3 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 tk. sütőpor
3 tojás
1 tk. vanília aroma
1 bögre tejszín
negyed citrom kifacsart leve
1 csipet só
100 gramm vaj vagy margarin
folyékony édesítőszer
Elkészítés:
Amargarint megolvasztjuk, majd a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet, majd simára keverjük. A lisztet átszitáljuk, száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a simára kevert folyékony hozzávalókhoz és egyenletes masszát készítünk belőle. Ha megvagyunk, egy sütőpapirral bélelt kistepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Egy könnyed olaszos citromos sütemény, amit bárki könnyedén el tud készíteni, és ami a tejszíntől és a vajtól lesz olyan ellenállhatatlan!
Ráadásul cukor és fehér liszt mentes verzójában bárki bűntudat nélkül élvezheti!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.