Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Cukormentes túrókrémes rétes
- teljes kiőrlésű rétestésztával

Talán az egyik kedvenc süteményem volt mindig is a rétes, akár meggyes, akár túrós formájában, az egyszerűsége, a töltelék finomsága és az örökké különleges tésztája miatt. 

Az eredeti cukrászdás és házi recept sajnos elég sok cukrot tartalmaz, de pár apró finomítással kiküszöbölhetjük ezt a problémát, és így diéta vagy IR esetén is bűntudat nélkül élvezhetjük ezt a csodálatos finomságot!

Annyira jól sikerült, hogy nálunk egy rétes rögtön el is fogyott az este, tehát azt semmiképpen nem mondhatom, hogy nem eteti magát, vagy hogy a cukormentessége árán bármiből is hátránya származna!

Mindössze 10 perc előkészület bőven elegendő hozzá, ezért bármikor összedobhatjuk egy szabad fél óránkban!

ha még diétásabbra szeretnénk, használhatunk hozzá zsírszegény túrót is, viszont ha inkább még extráznánk, akkor a tejföl helyett akár mascarponéval is készíthetjük a tölteléket!

Hozzávalók:

500 gramm dobozos rögös túró

2 ek. tejföl

vanília aroma 

citromlé (citromhéj)

folyékony édesítőszer

fahéj

1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta (tante fanny, amely többnyire tescoban kapható)

1 tojás

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, és ízlésünk szerint beállítjuk az ízeket. A réteslapokat egyesével kihajtogatjuk, és kissé felfelé, majd a következőt lefelé csúsztatva az előző lapra helyezzük, mindig a belső szélén összeragasztva és lekenve egy kis olvasztott vajjal vagy margarinnal. Ezután belehelyezzük a tölteléket, majd óvatosan feltekerjük és ahol még szükséges a széleket leragasztjuk. Végső simításként 1 tojással lekenjük a rétes külsejét, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Frissen és melegen ugyanolyan finom, mikor pár óra hűtőben hagyás után már szépen összeállt, fogyasszuk szeretettel és örömmel!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img_20210425_201044_153.jpg

20210426_101324.jpg

20210426_101312.jpg

img_20210425_201044_154.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr9416513270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása