Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Minden, ami kell, egy tányéron!
Serpenyőben sült rozmaringos oldalas főtt zöldséggel és basmati rizzsel

Talán bonyolultnak tűnhet, mégsem az! Újabb vacsora ötletet hoztam nektek, ez a főétel ugyanis minden részében egyszerű, ízletes és aromás, változatos elemeket tartalmazó fogás, amit friss fűszerekkel a legjobb elkészíteni!

Egyenlő arányban tartalmaz mindent amit kell, viszonylag gyorsan és kevés energia befektetéssel el tudjuk készíteni, mégis végre egy kicsit változatosabban, de egészségesen és laktatóan kényeztet minket! Tegyük félre egy kicsit a csirkemellet, ugyanolyan könnyedén vagy talán még egyszerűbben el tudjuk készíteni az egyéb húsokat is, és néha jól esik a szervezetünknek egy új ízvilág! Diéta alatt, IR vagy ételérzékenység esetén is nyugodtan bevállalhatjuk!

Könnyed, mégis kiadós fogás, amit ne csak több főre próbáljunk ki, készítsük el vacsorára akár két főre, vagy lepjük meg vele magunkat, hiszen ezeken a szép nyári estéken mindenkinek jól esik egy kis kikapcsolódás!

Hozzávalók: 

(2 főre)

650 gramm megtisztított oldalas 

kb. 200 gramm basmati rizs

fagyasztott vagy friss brokkoli és karfiol (de nyugodtan választhatunk egyéb zöldségeket is)

rozmaring, só, bors, olaj

Elkészítés:

A rizst a javaslatnak megfelelő enyhén sós vízben feltesszük főni. A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon friss rozmaring szárakkal együtt elkezdjük sütni. Eközben szintén felteszünk egy kis lábosban vizet a zöldségeknek. Mikor forr a víz, beletesszük a kiválasztott zöldségeket és elkezdjük puhára főzni. Ha minden oldala kész a húsnak, átsült és megfelelően puha, kész is vagyunk vele. Viszont vigyázzunk, ha túlsütjük rágós lehet! Ugyanígy a rizzsel és a zöldség körettel is, nagyjából egy időben vehetjük le őket a tűzről és nem is maradt más hátra, mint összeállítani a tányérunkat.

Három egyszerű lépésből áll, mégis fantasztikusan néznek ki egy tányéron, és könnyedén elkészíthetjük magunknak is egy kitűnő éttermi fogást!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

eb1069f2-8eb9-4fa2-b73d-731c24d17732.JPG

ccd4c1f5-7562-44cb-a6ae-6dadf45d2230.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr4816581764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása