A chia mag egy nagyon hasznos élelmiszer, mégsem használjuk elég gyakran, vagy egyszerűen csak nem jut eszünkbe, milyen finom és praktikus fogásokat készíthetünk belőle. Nagyon jó a tápanyag-összetétele, rengeteg kalciumot tartalmaz, többet mint a tehéntej, és a vastartalma is kiváló. Fantasztikus növényi fehérjeforrás, a gabonaféléknél is sokkalta jobb, magas a rosttartalmuk, így támogatják az emésztést, és hosszas teltségérzetet garantálnak. Teljesen gluténmentes, bizalommal fogyaszthatják a vegák és a vegánok is!
Ebben a receptben pedig nemhogy gluténmentes, de tej, tojás és cukor sem található benne, így egészséges és bármilyen diétába beilleszthető! Az elkészítése gyerekjáték, ha reggelire szeretnénk fogyasztani, este csak beáztatjuk a magokat a tejbe, édesítjük és éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy reggelre a kis magok megszívják magukat. Ezután mér csak kiegészítjük a kedvenc gyümölcseinkkel és fogyaszthatjuk is!
Hozzávalók:
2 adag:
2 ek. chiamag
2,5 dl növényi tej
folyékony édesítőszer
vanília aroma
gyümölcsök
Elkészítés:
A chia magokat felöntjük a tejjel, ízesítjük, majd pár órát (kb. egy éjszakát) állni hagyjuk a hűtőben. Ha megduzzadtak a magok, gyümölcsökkel tálaljuk.
Akár reggelire, uzsonnára vagy desszertként is fogyaszthatjuk, extra gyorsan összedobható és magunkkal is vihetjük!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.