Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Mennyei Tiramisu hozzáadott cukor nélkül

 

Az egyik legkedvesebb desszertem, és egyben az egyik legegyszerűbb is. Nem nevezhetjük túlzottan diétásnak, de törekedhetünk rá, hogy minden hozzáadott cukrot elkerüljünk. A mascarponéból választhatunk lightot, ezekben csökkentett a zsírtartalom, babapiskótából pedig kapható teljes kiőrlésű, amit mézzel édesítenek.

Hozzávalók:

lefőzött kávé (hidegen)

500 g mascarpone

3 db tojás (ez a saját ízlésem szerinti mennyiség, én azt szeretem, ha a krém nem túl habos, hanem kicsit tömörebb, de csinálhatjuk akár 4-el is, akkor könnyedebb lesz)

1 csipet só

24 db babapiskóta

édesítőszer

cukrozatlan kakaópor

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig habosítjuk édesítőszerrel. A felvert sárgáját elkeverjük a mascarponéval, majd fele-fele arányban hozzáadjuk a tojásfehérjét. Az első felét még óvatosan keverjük össze a krémmel, vigyázva, hogy ne törjön, a második felét már nyugodtan boríthatjuk a tálba és keverhetjük bele a krémünkbe.

Miután megvagyunk, a babapiskótákat belemártjuk a kávéba, óvatosan mindkét felét, nehogy eltörjenek. Egy nagy tálba rétegezzük felváltva a krémet és a piskótákat, először az aljára krémet,majd a piskótákat és így tovább. Nagyjából két vagy három emelet lesz, a tál méretétől függően és hogy milyen arányba rakjuk az emeletek.

A legtetejére krém jön, amit egy kis szitán keresztül megszórunk a kakaóporral, majd lefedjük a műremeket és minimum egy éjszakára, de inkább egy napra hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Higgyétek el, annál finomabb, minél több időt adunk neki. Miután kivesszük jóleső érzéssel elfogyasztunk annyit amennyit csak bírunk ebből a mennyei desszertből. :)

Egyetek finomakat, legyetek boldogok!

img_20200224_221049_726.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr7516371882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása