Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Gombás paradicsomos csirkemell sajttal, brokkoli pürével és lilahagymás bulgurral

Ez a könnyed és finom étel 3 féle zöldséget, fehérjét és lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, különböző állagokkal és textúrákkal variálva, hogy ne legyen unalmas a diétánk!

Az elkészítése nem igényel különleges konyhai tehetséget, nehezen beszerezhető vagy drága alapanyagokat, és kedvünk szerint játszatunk benne az ízekkel. A hozzávalók listája csak amolyan útmutató, nyugodtan kipróbálhatjuk akár light mozzarelával, bulgur helyett kuszkusszal, és csirkemell helyett a pulykamell is kitűnő választás lehet!

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell

300 g bulgur

light trappista sajt

koktél paradicsom

1 fej brokkoli

só, bors, fűszerek

1 doboz gomba (ízlés szerinti típus, lehet akár csiperke vagy laska)

2 fej lilahagyma

olíva olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olíva olajon megpirítjuk őket. A bulgurt az utasítás szerint, de általában kétszer annyi sós vízben megfőzzük. Közben a paradicsomokat felvágjuk, a sajtot lereszeljük, a lilahagymát finomra vágjuk. A gombákat felszeleteljük, és olíva olajon pároljuk, amíg meg nem puhulnak. Kiolajozott tepsibe fektetjük az előpirított csirkemelleket, és ráterítjük a lereszelt sajt felét, annyit hogy mindegyik húsra jusson. Ezután jönnek a gombák és a paradicsomok, rájuk pedig még egy vékony réteg sajt. 200 fokra előmelegített sütőben összesütjük az egészet. Eközben a brokkolinkat rózsáira szedjük és sós forrásban lévő vízben puhára főzzük őket. Miután kész, villával összetörjük, majd sóval, borssal fűszerezve botmixerrel pürét készítünk belőle. A kész bulgurt összeforgatjuk a finomra vágott hagymával, és szintén ízlés szerint még megsózzuk.

Ha mindennel kész vagyunk, a tepsinkben összesült a hús és finoman illatozik, a brokkoli pürénk és a bulgur is felvette végső formáját, már meg is vagyunk a fantasztikus, fehérje dús, zöldséges és ízvilágban változatos tányérunkkal. Ne hagyjátok kihűlni!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

img_20200224_203951_448.jpg

Instagram: https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr5216385850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása