A ráérős hétvégi reggelek kedvenc fogása, amihez csak egy gofri sütőre van hozzá szükségünk, és egy kis édesség utáni étvágyra! Ha ez a kettő megvan, a többi hozzávalót bármikor bárhonnan be tudjuk szerezni és garantáltan mi leszünk otthon a legnépszerűbb kis szakácsok!
Hozzávalók:
100 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
2 db tojás
1 evőkanál kókuszzsír (vagy más zsiradék pl. vaj)
folyékony édesítőszer
1 teáskanál vanília aroma
csipet só és fahéj
olaj
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a nedves hozzávalókkal. A száraz összevalókat is összeforgatjuk egy külön tálban, hogy a sütőpor megfelelően elkeveredjen, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz.
A tésztát merőkanállal adagoljuk a kiolajozott gofrisütőbe, ebből a mennyiségből körülbelül 6-7 darabot fogunk tudni sütni. Nem tartalmaz gyorsan szénhidrátot, 1 db-ban nagyjából 10 gramm lassan felszívódó szénhidráttal számolhatunk. Fogyasszuk édes natúr joghurttal, gyümölccsel vagy cukormentes lekvárral, és élvezzük ki a finom frissen sült gofrink minden falatát!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.