Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Paradicsomszószos tepsis csirkemell sajttal - ha diéta alatt olaszos ízekre vágyunk

Bármilyen diétát is csinálunk éppen, a hétköznapok alkalmával sokszor eszünkbe juthat, hogy milyen jó lenne enni egy finom pizzát, tésztát, lényeg, hogy finom paradicsomszószos olaszos ízvilága legyen. Ezekben az esetekben, ha éppen nem engedünk a csábításnak és nem akarunk „csalós napot” tartani, ez az étel gyönyörűen összehozza nekünk a kívánt eredményt. Az alapja a csirkemell, köretnek pedig számos variációt választhatunk mellé!

Hozzávalók:

(Az elérni kívánt mennyiségtől függően)

0,5- 1 kg csirkemell

1 doboz sűrített paradicsomszósz

sajt

1 csokor friss bazsalikom

oregánó, só, bors, majoranna

olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk és kevés olíva olajon sóval, borssal fűszerezve kissé körbepirítjuk. A paradicsomszószt egy kis főzőedénybe öntjük, a  bazsalikom levelek felét felaprítjuk, és oregánóval, majorannával, sóval, borssal együtt paradicsomszószt beízesítjük. Forralásig főzzük, majd pár perc rotyogtatás után levesszük a tűzről. Olíva olajjal kikenünk egy tepsit, (az aljára tehetünk egy kis felszeletelt vöröshagymát is) belehelyezzük a csirkemelleket, majd leöntjük a kész szósszal. A tetejére sajtot reszelünk, ezen a ponton nyugodtan variálhatunk akár mozzarelával, trappistával, parmezánnal, ami éppen rendelkezésünkre áll. A maradék bazsalikom leveleket is egészben a csirkemellekre helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.

Amíg sül a csirke elkészítjük a kívánt köretet, ami lehet akár rizs, ha tésztát kívánunk, ajánlom hozzá a teljes kiőrlésű pennét, de akár egy finom zöldsaláta is üdítő köret lehet.

Finom házias étel pár hozzávalóval, amely bármilyen diétába beilleszthető, könnyed, fehérjedús és a mennyei illatok biztos, hogy mindenkit az asztalhoz csalnak!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img_20200722_164647_217.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr116394632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása