Ki ne szeretné tésztákat? Ebben a receptben megmutatom, hogyan készül az eredeti spenótos tészta, és hogy senki se aggódjon a vonalai miatt, teljes kiőrlésű spagettivel tálaljuk, ami kifejezetten jól is áll neki a rusztikusabb és természetesebb íze miatt!
Az egyszerűség kedvéért a receptben fagyasztott spenóttal készítjük, de ha valakinek sikerült friss spenóthoz jutnia, ne sajnálja belőle!
Hozzávalók:
2 főre
5-6 gombóc fagyasztott spenót
4-5 szelet pármai vagy egyéb típusú sonka
olívaolaj
200 ml főzőtejszín
só, bors, 1 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
sajt (parmezán a legfinomabb, de egyéb reszelhető sajt is megteszi)
240 gramm teljes kiőrlésű spagetti
Elkészítés:
A tésztához a vizet feltesszük forrni, sózzuk, majd mikor felforrt a víz 15 perc alatt megfőzzük benne a tésztát. Ez alatt a spenótokat felolvasztjuk a mikróban,majd felszeleteljük, hogy ne legyen szálas. A sonkát szintén kockákra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük a spenóttal együtt sütni és párolni. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, majd pár perc múlva ráöntjük a fehérbort. Mikor az javarészt elpárolgott, ráöntjük a tejszínt is. Alacsony lángon még a tűzhelyen tartjuk pár percig, és sajtot reszelünk bele. Eközben, ha kész a tészta leszűrjük, a serpenyőbe öntjük és összeforgatjuk a spenótos szósszal. Tálaláskor a tetejére szintén egy kis plusz sajtot reszelünk.
Friss, könnyű 20 perc alatt összedobható étel, amelyet szakács hónapjaim alatt tanultam és most is bármikor szívesen elkészítem, ha egy gyors és egészséges tésztás ételre vágyom. Remélem kedvet kaptatok hozzá, fogyasszátok szeretettel és
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.