Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Hagymás pulyka húsgolyó tejszínes gombamártással és quinoával – hétköznapi hozzávalók, különleges végeredmény

Bonyolultnak tűnik, ám közel sem az! Minden összetevő könnyen beszerezhető, egyszerűen elkészíthető, magas fehérje és vitamin tartalma pedig csak hab a tortán!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

0,5 kg darált pulykahús

1 csomag vegyes vagy csiperke gomba

300 ml főzőtejszín

250 gramm quinoa

só, bors, rozmaring

olívaolaj

Elkészítés:

A quinoát dupla annyi sós vízben feltesszük főzni, majd 15 perc múlva, mikor kb. a háromszorosára szívta magát, lefedjük és 10 percig még állni hagyjuk. Ha korábban elfő róla a víz, pluszban önthetünk még hozzá főzés közben egy keveset, ha úgy látjuk még kemény a quinoa.

A vöröshagymát finomra vágjuk, a darált húst egy edénybe tesszük, és sóval, borssal fűszerezve a hagymával együtt összegyúrjuk és gombócokat készítünk belőle. Sütőben 200 fokon fél óra alatt készre sütjük őket, vagy serpenyőben olajon körbepirítva sütjük át őket.

A szószhoz egy szószos kis lábosban vagy egy kisebb, de magasabb falú serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felszeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, pár csipet rozmaringgal ízesítjük, mert az nagyon jól áll a gomba ízvilágának. Ha megpuhultak ráöntjük a tejszínt és forrásig főzzük.

Ha megsültek a húsgolyók, kész a quinoánk és és rotyog a szószunk, egy tálban szépen összeállítjuk a fogást.

Egészséges, zsírszegény, észrevétlenül diétás főétel, amely elvarázsol minket a finom, meleg szósszal leöntött húsgolyókkal, hogy a téli estéken még jobban essen bekuckózni a kanapéra egy jól megérdemelt finom vacsorával!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 jooo.jpg

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr6816398128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása