Bonyolultnak tűnik, ám közel sem az! Minden összetevő könnyen beszerezhető, egyszerűen elkészíthető, magas fehérje és vitamin tartalma pedig csak hab a tortán!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
0,5 kg darált pulykahús
1 csomag vegyes vagy csiperke gomba
300 ml főzőtejszín
250 gramm quinoa
só, bors, rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
A quinoát dupla annyi sós vízben feltesszük főzni, majd 15 perc múlva, mikor kb. a háromszorosára szívta magát, lefedjük és 10 percig még állni hagyjuk. Ha korábban elfő róla a víz, pluszban önthetünk még hozzá főzés közben egy keveset, ha úgy látjuk még kemény a quinoa.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a darált húst egy edénybe tesszük, és sóval, borssal fűszerezve a hagymával együtt összegyúrjuk és gombócokat készítünk belőle. Sütőben 200 fokon fél óra alatt készre sütjük őket, vagy serpenyőben olajon körbepirítva sütjük át őket.
A szószhoz egy szószos kis lábosban vagy egy kisebb, de magasabb falú serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felszeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, pár csipet rozmaringgal ízesítjük, mert az nagyon jól áll a gomba ízvilágának. Ha megpuhultak ráöntjük a tejszínt és forrásig főzzük.
Ha megsültek a húsgolyók, kész a quinoánk és és rotyog a szószunk, egy tálban szépen összeállítjuk a fogást.
Egészséges, zsírszegény, észrevétlenül diétás főétel, amely elvarázsol minket a finom, meleg szósszal leöntött húsgolyókkal, hogy a téli estéken még jobban essen bekuckózni a kanapéra egy jól megérdemelt finom vacsorával!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.