Meleg, puha, omlós, fahéjas és almás egy vékony réteg túrókrémmel a közepén, minimális liszttel és hozzáadott cukor nélkül!
Egy gyönyörű francia eredetű sütemény felturbózott és diétás változata, hiszen szebbnél szebb almákat lehet ilyenkor télen kapni, amit érdemes kihasználni!
Hozzávalók:
1 kg alma
1 db citrom leve
2 db tojás
fahéj
folyékony édesítőszer
vanília aroma
70 gramm teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál sütőpor
1 csipet só
20 gramm sütőmargarin
1 dl tej
250 gramm túró
3 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Mikor kész vagyunk, meglocsoljuk a szeleteket citromlével, folyékony édesítőszerrel és egy kis fahéjjal. A túrót egy villával kissé összetörjük, összekeverjük a tejföllel, vanília aromával, édesítőszerrel, citromlével és fahéjjal ízesítjük. A tojásokat a a vanília aromával és az édesítőszerrel egy habverővel habosra verjük. Majd hozzáadjuk a sóval és a sütőporral összekevert lisztet, a megolvasztott vajat és a tejet. Az egészet egyenletesen elkeverjük a tálban, majd összeforgatjuk az almával, úgy hogy minden szeletre jusson a tésztából. Ezután egy tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a massza egyik felét egyenletesen eloszlatjuk benne. Második rétegben jön rá a túrókrém, majd a maradék almás tészta. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A tetejére én szárított kókusz darabokat tettem, de tehetünk mandulát vagy egyéb natúr finomságokat is.
A kellemes almás fahéjas illat utánozhatatlanul otthonos hangulatot teremt a lakásban, hidegen melegen egyaránt nagyon finom, egyszerre nyárias és télies, de ha kivettük a sütőből már nem is kívánunk mást mellé ilyen időben, mint egy finom bögre teát és egy meleg takarót!
Egyetek jókat, legyetek boldogok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.