Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Varázslatos cukormentes francia almás - túrós süti teljes kiőrlésű lisztből

Meleg, puha, omlós, fahéjas és almás egy vékony réteg túrókrémmel a közepén, minimális liszttel és hozzáadott cukor nélkül!

Egy gyönyörű francia eredetű sütemény felturbózott és diétás változata, hiszen szebbnél szebb almákat lehet  ilyenkor télen kapni, amit érdemes kihasználni!

Hozzávalók:

1 kg alma

1 db citrom leve

2 db tojás

fahéj

folyékony édesítőszer

vanília aroma

70 gramm teljes kiőrlésű liszt

fél teáskanál sütőpor

1 csipet só

20 gramm sütőmargarin

1 dl tej

250 gramm túró

3 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Mikor kész vagyunk, meglocsoljuk a szeleteket citromlével, folyékony édesítőszerrel és egy kis fahéjjal. A túrót egy villával kissé összetörjük, összekeverjük a tejföllel, vanília aromával, édesítőszerrel, citromlével és fahéjjal ízesítjük. A tojásokat a a vanília aromával és az édesítőszerrel egy habverővel habosra verjük. Majd hozzáadjuk a sóval és a sütőporral összekevert lisztet, a megolvasztott vajat és a tejet. Az egészet egyenletesen elkeverjük a tálban, majd összeforgatjuk az almával, úgy hogy minden szeletre jusson a tésztából. Ezután egy tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a massza egyik felét egyenletesen eloszlatjuk benne. Második rétegben jön rá a túrókrém, majd a maradék almás tészta. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A tetejére én szárított kókusz darabokat tettem, de tehetünk mandulát vagy egyéb natúr finomságokat is.

A kellemes almás fahéjas illat utánozhatatlanul otthonos hangulatot teremt a lakásban, hidegen melegen egyaránt nagyon finom, egyszerre nyárias és télies, de ha kivettük a sütőből már nem is kívánunk mást mellé ilyen időben, mint egy finom bögre teát és egy meleg takarót!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210123_125443.jpgimg_20210123_135550_705.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr4316400788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása