Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

A tökéletes hétvégi ebéd diétásan
Sajttal kevert teljes kiőrlésű zabpehely bundás csirkemell nuggetsek sült répával kukoricás basmati rizzsel és paradicsom salátával

Ez a menü egy újabb apró bizonyíték arra, milyen teljes és finom menüt tudunk készíteni egészséges hozzávalókból! Csak apró módosítások kellenek és ugyanolyan fantasztikus ételeket tudunk létrehozni ugyanannyi energiával, és az ízek talán még fenségesebbek és eredetibbek lesznek, ha kreatívan kombináljuk őket. Minden részlet különböző textúrát és extrát ad az étkezés során, így minden falat egy újabb élménnyé válik!

Hozzávalók:

Sárgarépa

1 kg csirkemell

zabpehely

teljes kiőrlésű liszt

200 gramm basmati rizs 

fél konzerv csemege kukorica

sajt

paradicsom

lilahagyma 

olaj, olívaolaj

só, bors, bazsalikom

3 tojás

Elkészítés:

A rizshez sós vizet teszünk fel forrni, majd mikor már meleg, megfőzzük a rizsünket közepes lángon. A csirkemelleket nuggets nagyságú darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd összeállítjuk a panírkeveréket. Teljes kiőrlésű lisztet nagyjából 2/ 3-ad arányban összekeverünk zabpehellyel, sajtot reszelünk bele, a tojásokat pedig egy tálba törjük és összekeverjük, valamint egy tányérbe még plusz lisztet szórunk. A répákat már most előkészíthetjük, amíg mi sütjük majd a csirkemelleket addig szépen megsülnek a sütőben. Meghámozzuk őket, majd hasábokra vágjuk és egy tálban olívaolajjal sóval és borssal összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és 200 fokon kb.15 percig sütjük. Nagy serpenyőben bő olajat elkezdünk felforrósítani, és a csirkemelleket a szokásos panírozási rend szerint panírozzuk. Tehát liszt,tojás, majd a panír és sütés. A salátához a hozzávalókat felvágjuk, olívaolajjal, sóval, borssal és friss bazsalikommal ízesítjük.Ha megfőtt közben a rizs, egy tálba öntjük, elkeverjük a csemege kukoricával, és utólag még sózzuk ha szükséges. 

Kész a salátánk, kész a rizs, kisültek a nuggetsek és már a kész sült sárgarépa hasábjaink is ott illatoznak a sütőben! Mi kell még a tökéletes vasárnapi ebédhez? 

Kiülhetünk vele a teraszunkra vagy szépen megteríthetjük az asztalt, hívjuk át a barátunkat, párunkat, barátainkat, családunkat, erre senki sem fog nemet mondani, és még a diétánk miatt sem kell aggódni!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

 https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img_20200608_205130_597_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr4916416188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása