Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Gesztenyekrémes - brownie-s piskóta alappal és roppanós csokitetővel
Természetesen teljes kiőrlésű lisztből és cukormentesen, mert így is mennyei!

Most egy olyan sütit akartam készíteni, amely krémes, puha, de a piskótája nem száraz, hanem az is egy tömörebb, élvezetes alkotórésze a süteménynek. Ezért, mivel találtam a minap vásárlás közben cukormentes gesztenyemasszát és úgy gondoltam túl sablonos lenne belőle gesztenyepürét csinálni, összehoztam hát a két elképzelést egy gesztenyekrémes megalkotásával!

Én eddig nem igazán rajongtam a gesztenyéért, de ezzel a sütivel igazán megszerettem, mert nem túl tolakodó, hanem egy sokkal lágyabb ízvilággal rendelkezik. Az elkészítése semmilyen bonyolult műveletet nem igényel, törekedtem az alapanyagok könnyű beszerzésére és az elkészítés egyszerűségére, így bármikor ti is elkészíthetitek otthon!

Hozzávalók:

Piskóta:

200 gramm teljes kiőrlésű liszt

fél ek. sütőpor

1 ek. kakaópor

2 dl tej

3 tojás

folyékony édesítőszer kb 2 evőkanál

1ek. olaj

fél tábla 75%- os étcsokoládé

Krém:

1 csomag tejes ízű pudingpor

0,5 csomag vaníliás pudingpor

5 dl tej

Kb 2 ek. folyékony édesítőszer

200 gramm cukormentes gesztenyemassza

A tetejére 1 tábla 75%-os étcsokoládé 2 ek. olajjal felolvasztva

Elkészítés:

A tészta nedves hozzávalóit egyenletes masszává keverjük, majd hozzáadjuk a szintén összekevert száraz hozzávalókat. Az étcsokoládét megolvasztjuk az olajjal, majd azt is a tésztához keverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kis tepsit vagy tortaformát, beleöntjük a piskótatésztát, majd 170 fokon 20 percig sütjük. Eközben a pudingot megfőzzük, fél liter tejjel kikeverjük az összeöntött pudingporokat, édesítjük, majd közepes lángon megfőzzük. A kiolvasztott gesztenyemasszát a végé, amíg még meleg a puding belemorzsoljuk és akár egy robotgép segítségével egyenletesre összedolgozzuk.

Ha elkészült a piskóta kicsit kihűtjük, majd ráöntjük a krémet. Ezután hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. Mikor már nem ragad, megolvasztjuk a tetejére az étcsokit 2 ek. olajjal és ráöntjük a krém tetejére. Ezzel el is készültünk mind a három réteggel, mehet be a hűtőbe pár órára, amíg megszilárdul a tetején a csoki. Ha nincs türelmünk várni vele, a mélyhűtőben fele annyi idő is elég lesz neki.

Ezek után megszületett a csodálatos, finom, krémes és csokis gesztenyés krémesünk, ropogós csokival a tetején, ami pillanatok alatt el fog fogyni, és észre sem veszitek, hogy cukor hozzáadása nélkül, teljes kiőrlésű lisztből, mennyire fantasztikus és mutatós sütit készítettek!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

20210207_164530-01.jpeg20210207_164335-01.jpeg20210207_164325-01.jpeg20210207_164641-01.jpeg20210207_164837-01.jpeg20210207_164816-01.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1516419684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2021.02.10. 06:33:37

Biztos jó, de a Brownie nem egyenlő a kakaós piskótával, te ez utóbbit csináltad.
Érdemes lenne pontosítani a tepsi méretet, mert az én "közepes méretű" tepsimben elvész ez a mennyiség.
Úgy nézem a "roppanós csokimáz" azt jelenti hogy nem igazán szeletelhető, érdemes lenne még a megdermedés előtt bekockázni.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása