A múlt héten valaki azt mondta nekem, hogy a fánk az márpedig fánk, csak akkor finom, ha fehér lisztből készül, és csupa csupa ragadós cukor van rajta vagy a töltelékében. Én elfogadtam a kihívást, és meg is lett az eredménye, mert ugyanez az ember elismerően falatozta a kis töltött fánkocskákat, mert sikerült számára is visszaadnom az eredeti friss puha fánk érzését.
Az elkészítése csupán pár percet vesz igénybe, nem kell keleszteni, dagasztani, nyújtani csak összekeverjük a hozzávalókat és kisütjük a finomságokat!
Ráadásul mindezt hozzáadott cukor mentesen, nyilván nem a legdiétásabban, de a legnagyobb élvezettel tehetjük!
Hozzávalók:
250 gramm teljes kiőrlésű liszt
500 gramm túró
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
kb 3 evőkanál folyékony édesítőszer
cukormentes mogyorókrém
olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat és az édesítőszert és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport beleszitálva plusz a csipet sót. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és bő forró olajban aranybarnára sütjük őket. Ha készek, frissek, puhák és ropogósak, picit pihentetjük őket, majd egy habzsák segítségével, vagy ha az nincs bármilyen erre alkalmas eszközzel kis adag cukormentes mogyorókrémet töltünk beléjük.
Vigyázat, függőséget okozóan finom fánkokról beszélünk, melyeknek folyékony csoki belseje és ropogós széle, valamint lágy tésztája csak úgy eteti magát!
https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.