Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Pulykahúsgolyó tepsis brokkolival gombakrémmel és tükörtojással

Mai receptünk egy olyan diétás főétel, amelynek minden eleme különböző elkészítési módot igényel, mégsem kell hozzá sok idő vagy hatalmas konyhai tapasztalat. Sok fehérjét és vitamint tartalmaz, könnyen beszerezhető hozzávalókból, mi csak csak annyit teszünk, hogy az étel minden elemét egy kicsivel különlegesebbé varázsoljuk!

Hozzávalók:

Húsgolyók:

500 gramm darált pulykahús

só,bors

olaj

Gombakrém:

1 fej vöröshagyma

olaj

400 gramm gomba

2 ek. liszt

1,5 dl tej

só,bors

Tepsis brokkoli:

reszelt sajt, (plusz mozzarella és egyéb sajtok is nyugodtan mehetnek rá)

tejföl

1 fej brokkoli

só,bors

Plusz egy tojás/fő

Elkészítés:

A brokkolihoz a vizet feltesszük forrni egy kevés sóval, közben rózsáira bontjuk és ha felforrt a víz puhára főzzük. Előkészítjük a sajtokat, a brokkolinkra elegendő tejfölt kikeverjük sóval és borssal,valamint egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ha megfőtt a brokkoli, kiterítjük szorosan a tepsibe, lekenjük a tejföllel a tetejüket és megszórjuk sajttal. 200 fokon kb. 20 percig aranybarnára sütjük. A gombakrémhez a vöröshagymát finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük, majd olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a gombát is párolódni. Ha már kissé megpuhult, megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a tejet, sűrűsítjük, sózzuk, borsozzuk, esetleg kis rozmaringot vagy kakukkfüvet is tehetünk bele, majd ha kész, egy robotgép segítségével pürésítjük. A húsgolyókhoz egy tálba tesszük a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk, és kis golyókat formázunk belőle. Ezután egy serpenyőben forró olajon kisütjük őket. Végül fogunk fejenként egy szép tojást és tükörtojást sütünk belőle egy serpenyőben.

Mint látjátok, tényleg sok különböző elemet tartalmaz az étel, de javarészt a tűzhely és a sütő elvégzi helyettünk a munkát, amíg mi már készíthetjük is elő a következő hozzávalót. A húsgolyókhoz fantasztikus mártogatós a gombakrém, a sajttal sült brokkoli,(hiába brokkoli) remek zöldségköretként funkcionál és a tükörtojás pedig a tojásszeretők és a diétázók számára pedig csak a hab a tortán. Szénhidrát köretet pedig nem is készítettünk, el is felejtettük, ennyi finomság mellett a tányéron!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

img_20200225_211450_605-02.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr1516422162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása